Іванофранківець створює оригінальні писанки із коробок з-під піци. ВІДЕО

Іванофранківець Володимир Гарматюк виготовляє оригінальні писанки з коробок з-під піци. Він розрізає папір на тоненькі смужки, а потім утворює з них символічне яйце. Таке...

Іванофранківець Володимир Гарматюк виготовляє оригінальні писанки з коробок з-під піци. Він розрізає папір на тоненькі смужки, а потім утворює з них символічне яйце.

Таке хобі у чоловіка з’явилося близько п’яти років тому, коли робив дочці до шкільного вертепу різдвяну зірку. Заняття його настільки захопило, що взявся експериментувати. Відтоді виготовив чимало зірок, янголів та звірят з гофрованого паперу, а торік розвинув великодню тематику, йдеться в сюжеті телеканалу 402.

Свої писанки Володимир оздоблює кольоровим папером, намистинами та фарбами. Спершу малює ескіз, проте у процесі роботи неодноразово його змінює та не обмежується традиційними орнаментами.

Коробки від піци для виготовлення писанок Володимир обрав не випадково. Каже, картон легкий, добре гнеться, до того ж матеріал дешевий і його легко дістати. А ще це своєрідний внесок у справу збереження довкілля. 

Кожна писанка неповторна, у єдиному екземплярі. Майстер створив їх вже понад чотири десятки. Більшість роздаровує друзям та знайомим. 

Частину виробів Володимир віддав на благодійність.

Читайте також: У Франківську визначили найкращі великодні товари. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...