Дівчині-сироті з Прикарпаття вручили ключі від квартири. ФОТО

Ключі від нового помешкання дівчині, яка позбавлена батьківського піклування, передали Тисменицькі чиновники вчора, 11 квітня. Квартиру у центрі Тисмениці для неї придбали за спільного фінансування...

Ключі від нового помешкання дівчині, яка позбавлена батьківського піклування, передали Тисменицькі чиновники вчора, 11 квітня.

Квартиру у центрі Тисмениці для неї придбали за спільного фінансування з обласного та районного бюджетів, інформує прес-служба ОДА.

Передаючи ключі від нової домівки, а заразом й усі необхідні документи на право власності, очільники району наголосили Галі Плотенко, що районна влада і надалі буде підтримувати її та допомагати.

Освятив квартиру священик церкви Святого Миколая о. Володимир Ковалишин. Він благословив дівчину на добре майбутнє, подякував владі за чуйність і допомогу в придбанні та облаштуванні помешкання.

Галя Плотенко народилася у с. Колодіївка. Дівчина перебувала на обліку служби у справах дітей райдержадміністрації з 2003 року, як дитина, позбавлена батьківського піклування, що не мала закріпленого за нею житла.

У 2017 році Тисменицькою РДА за рахунок коштів “Районної цільової програми соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, профілактики бездоглядності та безпритульності на 2016–2020 роки”, затвердженої рішенням сесії Тисменицької районної ради від 25.12.2015 року, було придбано однокімнатну квартиру загальною площею 36,3 кв. Загалом на придбання і облаштування квартири було виділено понад 500 тисяч гривень з обласного та районного бюджетів.

Керівництво району прийняло рішення провести ремонт нової оселі та придбати необхідні для проживання речі – меблі, кухонне та сантехнічне обладнання.

Крім того, під час проведення ремонтних робіт, замінено електромережу й утеплено стіни.

Читайте також: Школяра з Бурштина, який помер на Великдень, вбив неповнолітній друг

Категорії
Новини
Новини
Loading...