Франківська студентка зайняла друге місце на Всеукраїнській олімпіаді з ендокринології. ФОТО

Участь у змаганнях взяли 28 студентів з 14 вищих медичних закладів України. ІФНМУ представляли студенти четвертого курсу Ірина Семенів та Ілона Пукач. Студентка четвертого курсу Івано-Франківського національного медичного...

Участь у змаганнях взяли 28 студентів з 14 вищих медичних закладів України.

ІФНМУ представляли студенти четвертого курсу Ірина Семенів та Ілона Пукач. Студентка четвертого курсу Івано-Франківського національного медичного університету Ірина Семенів посіла друге місце, інформує прес-служба університету.

ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з ендокринології відбувся у Тернопільському державному медичному університеті імені Горбачевського.

Олімпіада проходила у чотири тури. У першому турі проводилося комп’ютерне тестування з усіх розділів навчальної дисципліни. Під час другого туру учасники олімпіади давали письмові відповіді на багаторівневі ситуаційні задачі.

Третій тур передбачав курацію хворого з використанням інтерактивної дошки в центрі симуляційного навчання. У четвертому турі студенти повинні були інтерпретувати лабораторно-інструментальні дані з подальшою корекцією лікування.

Оцінювало знання студентів високоповажне журі, до складу якого входила завідувач кафедри ендокринології, професор Надія Скрипник.

“Найцікавішим туром олімпіади була курація хворого за допомогою інтерактивної дошки. За короткий проміжок часу потрібно було діагностувати невідкладний стан пацієнта, провести всі необхідні лабораторні та інструментальні обстеження і вчасно розпочати відповідне лікування. І все це у режимі 3D-технологій. Хоча я вперше мала справу з такою інтерактивною дошкою, але труднощів у виконанні завдання не було”, – розповіла призер олімпіади Ірина Семенів.

Після закінчення конкурсного дня всі учасники спілкувалися одне з одним на студентській гала-вечері. Наступного дня всі разом вирушили на екскурсію до Збаразького замку.

Читайте також: Франківські спортсмени привезли 2 золота та бронзу з чемпіонату Європи з таеквондо

Категорії
Новини
Новини
Loading...