У двох франківських школах виявили бактерії групи кишкової палички

17 квітня в Івано-Франківську відбулася прес-конференція ГО “Мами Прикарпаття”, під час якої було підведено підсумки моніторингу якості харчування школярів. Моніторинг харчування 27 березня було проведено...

17 квітня в Івано-Франківську відбулася прес-конференція ГО “Мами Прикарпаття”, під час якої було підведено підсумки моніторингу якості харчування школярів.

Моніторинг харчування 27 березня було проведено активістками разом зі спеціалістами Держспоживслужби у двох франківських школах –  №12 та №13. Сьогодні вони поділилися його результатами.

“Ці школи були відібрані через велику кількість скарг. Було зроблено по 3 забори: вода, їжа і змиви. За результатами дослідження було виявлено відхилення від норми, а саме –  бактерії групи кишкової палички. Це означає, що є недотримання санітарно-гігієнічних норм. У одній зі шкіл виявлено такі бактерії на столі, а в іншій – на вагах”, – розповіла очільниця ГО “Мами Прикарпаття” Мар’яна Вершиніна.

Вона звернула увагу на години забору – 10.10 год. у школі №13 та 11.10 год. у школі №12.

“Отже, ні з вечора, ні зранку – перед початком приготування їжі – санітарну обробку не проводять. Ваги мають мити після кожного зважування!”, – каже Вершиніна.

Що стосується готових страв, то за результатами досліждення вони перебувають у межах норми.

“Але ми побачили, що близько 80% їжі залишалось на тарілках. також ми не розуміємо, чому спеціалісти здійснили забір обіду у школі №13, якщо ми були на сніданку. А у школі №12 частково сніданок і частково обід”, – додає Мар’яна Вершиніна.

Категорії
Новини
Новини
Loading...