Головний освітянин Франківська запевнив, що результати досліджень харчування у школах в нормі

Причин для паніки щодо якості харчування в місцевих школах немає. Про це повідомив директор департаменту освіти та науки Ігор Смаль. Результати лабораторних досліджень харчування у...

Причин для паніки щодо якості харчування в місцевих школах немає. Про це повідомив директор департаменту освіти та науки Ігор Смаль.

Результати лабораторних досліджень харчування у ЗОШ №12 та №13 – в межах норми. Про суттєве порушення санітарних норм чи загрозу здоров’ю учнів не йдеться, інформує МВК.

Насправді результати лабораторних досліджень чітко демонструють, що показники – в межах норми. Проби сніданків та обідів відповідають допустимим показникам. А гучні та скандальні заяви – не що інше, як спосіб створити своєрідне шоу, – пояснив Ігор Смаль.

Як повідомили в управлінні Держпродспоживслужби, харчові проби, згідно з лабораторними аналізами – у межах норми. Будь-якої загрози здоров’ю дітей на разі немає.

Проби зразків їжі та води – у нормі. Бактерії групи кишкової палички виявлені в одиничному випадку зі змиву ваги та кухонного столу у ЗОШ №12 та 13. Її присутність могла бути навіть зумовлена тим, що неретельно промили кухонну вагу чи прибрали стіл. Насправді причин для занепокоєння я не бачу. Ми зі свого боку рекомендували працівникам кухні в цих школах провести ретельніше прибирання та провести миття посуду, приладів та меблів у харчоблоках, – прокоментувала начальник управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківську Ірина Онищук.

Як повідомили в департаменті освіти, навчальний процес в школах продовжується, діти харчуються у звичному режимі. 

_Результати харчових проб в школах – в нормі_ Ігор Смаль про харчування в ЗОШ 12 та 13

_Результати харчових проб в школах – в нормі_ Ігор Смаль про харчування в ЗОШ 12 та 13

Нагадаємо, вчора, 17 квітня, в Івано-Франківську відбулася прес-конференція ГО “Мами Прикарпаття”, під час якої було підведено підсумки моніторингу якості харчування школярів.

Читайте також: Франківські студенти отримають 100 тисяч гривень на медову жуйку від пародонтиту

Категорії
Новини
Новини
Loading...