Відкрито фінансування програми «теплих кредитів»

Від сьогодні усі охочі зробити свій дім енергоефективним та заощаджувати на комунальних послугах можуть скористатися Урядовою програмою. Зробити це можна в уповноважених банках (Ощадбанк,...

Від сьогодні усі охочі зробити свій дім енергоефективним та заощаджувати на комунальних послугах можуть скористатися Урядовою програмою.

Зробити це можна в уповноважених банках (Ощадбанк, Укргазбанк, ПриватБанк) та отримати відшкодування у розмірі: 20 % – на придбання «негазових» котлів (35 % для субсидіантів), 35 % – для утеплення індивідуального житла, від 40 % до 70 % – для ОСББ на утеплення багатоповерхівок, про це йдеться на сайті Івано-Франківської ОДА.

Приватні домогосподарства та ОСББ також можуть розраховувати на додаткові компенсації від місцевої влади.

В Україні діє 128 місцевих програм здешевлення «теплих кредитів», зокрема, у 18 регіонах, 48 районах та 62 містах.

«Для кожної родини є унікальна нагода отримати подвійну, а інколи й потрійну фінансову допомогу при утепленні житла. Тож, звертайтеся до мера міста чи очільника області та дізнавайтеся про додаткову підтримку. Інформація про місцеві програми також є на сайті агентства: http://saee.gov.ua/uk/programs/map», – повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Участь в Урядовій програмі «теплих кредитів» – це нагода:

  • значно заощадити при впровадженні енергоефективних заходів;
  • зменшити комунальні рахунки;
  • підвищити комфорт в оселях;
  • збільшити вартість будинку.

Нагадуємо, що цьогоріч Уряд виділив 400 млн грн на компенсації за «теплими кредитами», з яких 190 млн грн – саме для ОСББ. З початку дії програми у жовтні 2014 року і по сьогодні програмою скористалося понад 400 тис. сімей, які залучили більше 5 млрд грн «теплих кредитів».

Читайте також: Франківчан запрошують на справжнє боксерське шоу

Категорії
Новини
Новини
Loading...