В Івано-Франківській раді вичислили одного депутата “двієчника” і жодного “відмінника”

Сьогодні, 19 квітня, активісти за круглим столом озвучили свою оцінку діяльності місцевих депутатів. Організатори “атестації” розповіли, хто з 42-х депутатів міської ради за другий...

Сьогодні, 19 квітня, активісти за круглим столом озвучили свою оцінку діяльності місцевих депутатів.

Організатори “атестації” розповіли, хто з 42-х депутатів міської ради за другий рік повноважень отримав позитивні оцінки, а хто – негативні. Таку “атестацію” зініціювала Одеська обласна організація ВГО “Комітет виборців України”, за підтримки національного фонду демократії США, щоб покращити відкритість, прозорість та підзвітність народних обранців.

Депутатів “атестують” вже другий рік поспіль. За цей час до проекту встигли долучитись 8 областей України. У Франківську за реалізацію ініціативи відповідає ГО “Центр Політичних студій “.

“Компанія для Івано-Франківська є новою. Нам став цікавий досвід інших організацій, які впроваджувати такий проект і ми вирішили приєднатись. Маємо на меті не лише перевірити діяльність депутатів, але й дати рекомендації для більш ефективної роботи”, — зазначив директор ГО “Центр Політичних Студій” Віталій Світлик.

Як розповів керівник ініціативи в Івано-Франківську Михайло Джогола, за основу тестування брали обов’язки депутатів: участь у роботі комісій, сесій, прийом громадян, подання звітів, запитів. Також оцінювали роботу народних обранців з виборцями у соцмережах та ЗМІ.

Загалом оцінювали за 21-м критерієм та виставляли оцінки за 5-ти бальною шкалою. На жаль, серед франківських депутатів на знайшлося жодного відмінника. Проте аж 29 обранців отримали оцінку “4”. Дванадцятеро осіб відпрацювали на заслужено трійку, позафракційний Ігор Саварин став єдиним двієчником.

Найкращі показники у Всеукраїнського об’єднання “Свобода”. Більшість обранців від їхньої партії впоратись на “добре”: з 14-ти осіб лише один — “трієчник”, всі отримали заслужену четвірку. Натомість, найгірші показники в “Українській народній партії” – усі напрацювали лише на 3 бали.

За словами організаторів, багато депутатів не заявляють про конфлікт інтересів. Згідно закону це неправильно. Депутат повинен встати і пояснити про конфлікт, а не мовчки ігнорувати голосування. Обіцяють надалі, в таких випадках, звертатись до правоохоронців.

“Це можна оцінювати як хороший результат діяльності нашої ради. Наші депутати, порівняно з іншими областями, мають кращі оцінки. В інших радах більше двійок і трійок. Ініціатива дасть змогу поліпшити діяльність депутатів, адже до наступного року вони зможуть покращити свої оцінки і стати найкращими в Україні”, — каже Віталій Світлик.

До слова, найчастіше на сесії можна почути депутатів Волгіна і Мерінова. Вони були спікерами у понад 80% від усіх засідань.

Читайте також: Колишній депутат намагається відібрати землю в атовців

Категорії
Новини
Новини
Loading...