В середмісті утворилися черги бажаючих обстежитися на рак шкіри

На головній пішохідній вулиці Івано-Франківська — Незалежності, простяглась кількаметрова черга з охочих обстежити своє тіло на злоякісні меланоми. Сьогодні, 19 квітня, медики безкоштовно діагностують родимки...

На головній пішохідній вулиці Івано-Франківська — Незалежності, простяглась кількаметрова черга з охочих обстежити своє тіло на злоякісні меланоми.

Сьогодні, 19 квітня, медики безкоштовно діагностують родимки містян. Таку акцію зініціювали співробітники кафедри дерматології та венерології медичного університету та лікарі обласного шкірно-венерологічного диспансеру з нагоди всесвітнього Дня меланоми.

Меланома — це небезпечна злоякісна пухлина шкіри, яка надзвичайно швидко метастазує та може призвести до смерті людини. У групі ризику як літні, так і зовсім молодих людей. Тож, вчасна діагностика є однією з важливих умов успішного лікування.

Втім, у черзі можна почути й невдоволені вигуки. Пенсіонери запитують, чому в “палатці” нема ширми.

“Слід було продумати ширму, бо якщо родимка не на обличчі чи руках, а ближче до інтимних місць, то як я її покажу?!”,  — обурюється місцева жителька.

Читайте також: Як уберегтися від раку шкіри, коли є багато родимок. Радять лікарі

Категорії
Новини
Новини
Loading...