В Івано-Франківську на вулицях працюють нові тротуарні порохотяги

  Сьогодні, 19 квітня, на засіданні виконавчого комітету розповіли, як у Франківську працює техніка, що очищає вулиці.  Для механічного прибирання доріг наразі перебуває 3...

 

Сьогодні, 19 квітня, на засіданні виконавчого комітету розповіли, як у Франківську працює техніка, що очищає вулиці.

 Для механічного прибирання доріг наразі перебуває 3 поливальних авто, 3 трактори, 5 “порохотягів” та 2 самоскиди для вивезення сміття

“Часто кажуть, що не бачать, як ми працюємо. Наша техніка працює в нічний час доби, щоб не заважати руху та людям. Однак вже зараз 2 “порохотяги” переведені у цілодобовий режим роботи”, — розповідає директор КП “Муніципальна дорожня компанія” Віталій Бурко.

За словами Віталія, основна умова “доброго” прибирання — наявність доброго твердого покриття дороги. Техніка результату не дає, якщо дорога в поганому стані. До прикладу, через ямковість на вулицю Республіканську комунальники відправити порохотяг не можуть.

Кожна одиниця техніки має свій маршрут, який можна відстежувати за допомогою GPS. Вчора вночі запрацювали ще два новеньких тротуарних порохотяги, які очищали проходи у центральній частині міста. В подальшому техніку планують відправити у мікрорайони.

Бурко також назвав з основні проблеми, які перешкоджають працівникам з благоустрою повноцінно працювати:

  • Розмір фінансування
  • Української технічна база — з нею важко добитись європейських результатів
  • Іноземна техніка — відсутність спеціалістів із ремонту

 Читайте також: У Франківську комунальники прибирають вулиці використовуючи сучасні технології. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...