Антирекорд: фура перевозила 202 тонни вантажу на Прикарпаття

Це абсолютний антирекорд з перевантаження, зафіксований на габаритно-ваговому комплексі в Україні. Минулий антирекорд був майже вдвічі меншим. Працівники Укратрансбезпеки на вагово-контрольних пунктах щодня виявляють...

Це абсолютний антирекорд з перевантаження, зафіксований на габаритно-ваговому комплексі в Україні. Минулий антирекорд був майже вдвічі меншим.

Працівники Укратрансбезпеки на вагово-контрольних пунктах щодня виявляють разючі випадки перевантажень, пише портал Auto24.

“Майже кожне 10 зважування на ГВК – з разючим перевищенням вагових параметрів, говорить на своїй сторінці в Фейсбук нардеп з Миколаївщини Тарас Кремінь. – Це дозволило з початку 2018 року перерахувати до державного бюджету 6 249 601 грн”.

За словами нардепа, прикладом антирекорду з перевантаження був випадок, коли при нормі 40 тон повна маса машини складала 202 тони. Цей транспортний засіб рухався з Одеської області в Івано-Франківську. Минулого року рекордним було 115-тонне завантаження фури зерном.

Надзвичайні випадки порушень законодавства про автомобільний транспорт у 2018 році розміщені на сайті “Укртрансбезпеки”. Там також є інформація про величезні штрафи, які накладаються на перевізників.

“На жаль, ці кошти на пішли не на розширення штатів УТБ принаймні на 50%, як це передбачають розрахунки. Саме тому нарешті придбані ГВК на дорогах України, на яких перевізники досі встановлюють “антирекорди”, доволі часто несе безсистемний характер”, – говорить Тарас Кремінь.

Світлина від Тараса Кремоня.

Світлина від Тараса Кремоня.

Світлина від Тараса Кремоня.

Світлина від Тараса Кремоня.

Читайте також: На Франківщині масштабне ДТП за участю пасажирського мікроавтобуса, є загиблий та поранені (ВІДЕО)

Категорії
Новини
Новини
Loading...