До Івано-Франківська на Porto Franko привезуть літак АН-2. ФОТО

Учора, 21 квітня, організатори фестивалю Porto Franko з робочим візитом побували на аеродромі у Косові, де оглянули літак АН-2 який буде головним героєм відкриття...

Учора, 21 квітня, організатори фестивалю Porto Franko з робочим візитом побували на аеродромі у Косові, де оглянули літак АН-2 який буде головним героєм відкриття фестивалю.

За словами президента Porto Franko Романа Григоріва, разом із пілотом зараз проводять попередній саунд-чек та обдумують, як літак може використовуватись на відкритті фестивалю. Де саме воно буде, поки тримають в таємниці, повідомляє Репортер.

“Ми подивилися в кабіну пілота та на те, як можна використовути літак на нашому відкритті. Це буде опера, яка спеціально написана під цю подію. Така футуристична чи то пак – франкопера, бо буде написана у Франківську – “Аерофонія”, – говорить Григорів.

Григорів пояснює, що саме шоу відкриття поєднає агресивне, в доброму сенсі, звучання двигуна АН-2 з “Новою оперою”, з умовним оркестром, хором, солістами.

Аби завезти АН-2 до Івано-Франківська, його частково розберуть – відстикують крила й перевезуть на спеціальному причепі до обласного центру. Там знову складуть.

Олександр Яворський, власник аероклубу «Явсон» розповідає, що його геть не здивувала пропозиція від організаторів фесту, аби один з літаків аероклубу став головним арт-об’єктом  фестивалю “Porto Franko”. Каже, минулоріч теж долучилися – літав над Франківськом та розкидав порто-франківські листівки.

“Це був перший такий наш вклад у фестиваль, а цього року знову запропонували прийняти участь уже з літаками АН-2. Скажу, що літак не підведе. Дасть свої ноти, а решта – за композиторами й музикантами. Це буде шедевр”, – говорить пілот.

Директор фестивалю Ростислав Держипільський наголошує, що фестиваль нікого й нічого не повторює.

“Це все продумано, проплакано, вистраждано і завжди по-новому. Тому ми й стаємо відкриттям року”, – каже Держипільський.

Олександр Балтушев куратор музичної програми також поділився подробицями. За його словами, буде дуже багато “класного музла” від учасників з Британії, Іспанії, Бельгії, Німеччини та США.

“Це не масмедійні гурти, яких можна побачити всюди на телебаченні, але вони відомі серед поціновувачів тріп-хопу, гранджу, альтернативного року”, – зазначив Балтушев.

Він також додав, що цього року в Палаці Потоцьких вже не буде тропічної сцени, а створять Helicopter-stage.

“Якимось чином вмонтуємо гелікоптер, який вже не літає. Будуть різні ді-джеї, мультиінструменталісти, а також там буде відбуватися “Поезофонія”. Палац Потоцьких умовно перетвориться на такий гелікоптерний майданчик, на який сідатимуть з різних країн”, – говорить Балтушев.

Читайте також: На Прикарпатті розшукують молодого хлопця. ФОТО

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...