У МОЗ стверджують, що вперше за 7 років Україна забезпечена необхідними вакцинами

Україна вперше за сім років забезпечена усіма видами вакцин, які необхідні для імунізації різних вікових груп. За даними МОЗ, охоплення плановими щепленнями проти кору у...

Україна вперше за сім років забезпечена усіма видами вакцин, які необхідні для імунізації різних вікових груп.

За даними МОЗ, охоплення плановими щепленнями проти кору у 2017 році збільшилось більш ніж удвічі і перевищило 90%. Водночас, як повідомляють у Центрі громадського здоров’я, минулого року лише половину українських дітей віком 18 місяців вакцинували від дифтерії, правця та кашлюку і менше половини дорослих пройшли планову ревакцинацію від дифтерії та правця. Проти поліомієліту, за цими даними, щеплено 75%, а проти гепатиту В – 50% дітей, повідомляє Радіо Свобода.

Як раніше повідомляли у Міністерстві охорони здоров’я, за дев’ять тижнів 2018 року на кір захворіли 6484 людини – 2226 дорослих і 4258 дітей. При цьому госпіталізували 4 421 людину.

Найбільше людей захворіли на кір у Івано-Франківській, Закарпатській, Одеській, Чернівецькій та Львівській областях , а найменше – на Харківщині, Чернігівщині, Луганщині, Сумщині, Херсонщині та Черкащині, зазначили в міністерстві.

Загалом, за інформацією МОЗ, Україна закуповує вакцини для профілактики 10-ти захворювань: гепатиту В, туберкульозу, дифтерії, кашлюку, правця, поліомієліту, хіб-інфекції (гемофільної інфекції), кору, краснухи, паротиту (свинки).

Читайте також: На Прикарпатті юнака вкусила змія

Категорії
Новини
Новини
Loading...