На Франківщині попрощалися із загиблим бійцем АТО. ФОТО

В зоні проведення антитерористичної операції помер доброволець з Івано-Франківської області Іван Жекало. У неділю, 22 квітня, земляка провели в останню путь. 22 квітня земляка провели...

В зоні проведення антитерористичної операції помер доброволець з Івано-Франківської області Іван Жекало. У неділю, 22 квітня, земляка провели в останню путь.

22 квітня земляка провели в останню путь рідні, побратими і громада села Голинь, що на Калущині.

19 квітня у зоні бойових дій на Донбасі помер 46-річний Іван Жекало. З 2014 року служив в батальйоні міліції особливого призначення “Івано-Франківськ”, куди пішов добровольцем. У листопаді йому мало б виповнитись 47 років, інформують “Вікна”.

У прикарпатця залишилось двоє неповнолітніх синів. Богдан навчається в третьому класі, Дмитро — в одному з коледжів Калуша. Чоловік розлучений, вдома його чекала старенька мама. Іван Жекало був з багатодітної родини. До того, як пішов на схід, працював у поліції.

У неділю, 22 квітня, земляка провели в останню путь рідні, побратими і громада села.

Військовий капелан отець, настоятель церкви УПЦ КП у Маріуполі Любомир Кащій, родом з Калуша, згадує:

“Як сумно і важко коли йдуть від нас найкращі сини України, а ще важче коли йдуть ті, з якими ти постійно працював і спілкувався. Ще 7 квітня на Благовіщення Іван був у нас в церкві, а потім у нас вдома розмовляли за чашкою кави про плани на свята і ось його вже немає…Царство небесне тобі брате і воїне Іване і вічний покій…Ми про тебе завжди будемо пам’ятати як про чудову людину і патріота України!….”.

Військовий капелан, священик калуського собору Святих Землі Української о. Федір Мороз присвятив загиблим героям віршовані рядки:

Як свідки зла, ростуть, ростуть могили,
Орошені жіночими слізьми.
Кричить душа, від болю пада в ноги.
Зриває серце клекіт журавлів.
На небі — біла ангельська дорога
Синів, що відірвались від землі.

Фото: Олег Юрійович 

Категорії
Новини
Новини
Loading...