У Франківську відмовилися від фаєр-шоу на вуличній виставі до Дня міста

7 травня у рамках відзначення Дня міста в Івано-Франківську львівський академічний театр «Воскресіння» покаже вуличну виставу на ходулях. Про це 24 квітня під час попереднього...

7 травня у рамках відзначення Дня міста в Івано-Франківську львівський академічний театр «Воскресіння» покаже вуличну виставу на ходулях.

Про це 24 квітня під час попереднього розгляду питань, що виносяться на розгляд виконкому, повідомила директорка Департаменту культури Надія Загурська.

“Вони будуть з фаєр-шоу чи без? Бо “Воскресіння” любить використовувати вогонь”, – поцікавився заступник міського голови Івано-Франківська Олексій Кайда.

Надія Загурська запевнила, що вистава пройде без фаєр-шоу.

“Ми вже обговорили це. Вони сказали, що ніякого фаєр-шоу не буде. Можливо, будуть мати якийсь там один факел”, – сказала Занурська.

Довідково

Львівський академічний театр «Воскресіння» виник у 1990 році за ініціативи режисера Ярослава Федоришина та групи молодих митців з різних куточків України. Перші вистави театру відбулися в кабінеті головного лікаря Першої клінічної лікарні. 21 вересня 1990 року театр отримав статус театру-студії, а вже у 1993 році він став державним. А його візитною карткою у цілому світі є вуличні вистави на ходулях: “Вишневий сад”, “Зустріти Просперо”, “Глорія” тощо.

Нагадаємо, під час урочистостей з нагоди відкриття головної ялинки Івано-Франківська на Вічевому майдані частина святкової петарди влучила у голову дівчини. Приблизно через 20 хвилин від початку урочистостей одна петарда феєрверку змінила траєкторію руху і нанесла тілесні ушкодження 17 дівчині – студентці 1 курсу ПНУ, філологічного факультету. Згодом стало відомо, що через нещасний випадок на відкритті ялинки у Франківську директори двох департаментів отримають догани. За фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 272 ККУ – Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Потерпілу студентку Світлану Тимчук прооперували в Києві. У дівчини відмер зоровий нерв, і вона не бачить на ліве око.

Читайте також: Дівчина, яку травмував святковий феєрверк на відкритті ялинки, втратила зір на одне око. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...