24 загиблих і 19 травмованих – рятувальники розповіли про втрати від пожеж на Прикарпатті

Прикарпатські рятувальники розповіли, як завадити виникненню пожеж в природних екосистемах. Сьогодні, 25 квітня, в Управлінні обласного ДСНС відбувся брифінг, на якому рятувальники розповіли про...

Прикарпатські рятувальники розповіли, як завадити виникненню пожеж в природних екосистемах.

Сьогодні, 25 квітня, в Управлінні обласного ДСНС відбувся брифінг, на якому рятувальники розповіли про правила поведінки з вогнем під час пожежонебезпечного періоду. Власне, такий період настає з моменту сходження снігового покриву навесні до початку стійкої вологої осінньої погоди.

Про наслідки та причини виникнення пожеж розповів начальник Управління ДСНС України в Івано-Франківській області Володимир Чернецький.

“З настанням сухої теплої погоди зросла кількість пожеж. З початку року уже налічується 741 загоряння, в яких загинули 24 особи. Травми отримали 19 осіб, серед яких 1 дитина. Вогнеборці виїжджали на 260 пожеж і на них врятували 17 осіб. Вогонь завдає збитків на мільйонні суми”,  –  каже Чернецький.

Найчастіше пожежі трапляються на території Тисменицького, Калуського, Тисменецькому районів, а також в Івано-Франківську.

Причиною таких пожеж Ігор Стефурак називає спалювання сміття жителями області, а також кропівля городини небезпечними речовинами.

“Люди, які травлять жуків на городах, навіть не задумуються, чим кроплять рослини. Під час горіння вони виділяють небезпечні речовини, які шкодять екології та здоров’ю людини. Їх вдихання викликає рак”, –  ділиться начальник екологічної інспекції в області Ігор Стефурак.

Читайте також: Прикарпатців просять допомогти молодій сім’ї з трьома дітьми, у яких згорів дім

Категорії
Новини
Новини
Loading...