Затримали ґвалтівника, який втік з в’язниці на Прикарпатті

29 квітня чоловіка затримано за межами Івано-Франківської області – у с. Тростянець, що на Волинщині. Зараз чоловік в ІТТ. На днях йому оберуть запобіжний...

29 квітня чоловіка затримано за межами Івано-Франківської області – у с. Тростянець, що на Волинщині. Зараз чоловік в ІТТ. На днях йому оберуть запобіжний захід.

Про це повідомив Іван Дзуль, т. в. о. начальника Долинського виправного центру № 118, пише“Місто”.

Що цікаво,  чоловік з 2010 року у тюрмі і мав вийти на волю наступного року. Тепер йому прийдеться “відсидіти” новий термін і той, який  залишився з минулого покарання.
 
Правоохоронцям пояснив, що втікав, бо хотів побачитися з рідними.
 
Нагадаємо, утікач є уродженцем села Мукошин, що на Волинщині. 51-річного чоловіка засудили ще у січні 2010-го за  а ч. 1 ст. 162 (“Порушення недоторканності житла”), ч. 2 ст. 152 (“Зґвалтування”), ч. 2 ст. 153 (“Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом”), ч. ч. 2, 3 ст. 185(“Крадіжка”),ч. 2 ст. 186 (“Грабіж”), ч. ч. 1, 4 ст.70 (“Призначення покарання за сукупністю злочинів”) Кримінального кодексу України до 9 років позбавлення волі. Втім, за рік до виходу терміну покарання, зловмисник утік із виправного центру.

Додамо, що Долинський виправний центр № 118 – це не установа закритого типу, де засуджені відбувають покарання у виді позбавлення волі, а у виді обмеження волі. Тут немає такої посиленої охорони та осіб, які несуть службу зі  зброєю. Крім  того, немає попереджувальної огорожі чи маскувальної. Попередньо утікач відбував покарання в установі закритого типу, але зарекомендував себе з позитивної сторони, тому заробив заохочення: отримав пільгу згідно ст. 82 ККУ (“Заміна невідбутої частини покарання більш м’яким”). Відтак, його перевели з установи позбавлення волі в установу з  обмеженням волі. Йдеться, про менший рівень безпеки. Уже перейшовши сюди, чоловік поводився не так позитивно: часто порушував режим.

Читайте також: Тікав в тапочках: подробиці втечі ґвалтівника з прикарпатської в`язниці

Категорії
Новини
Новини
Loading...