Франківцям розповіли, як за дві години стати мільйонером у В’єтнамі

Вчора, 10 травня, громадському ресторані “Urban Space 100” мандрівниця Тереза Кавінська розповіла секрети успіху у В’єтнамі. За словами лекторки, торік вона провела три місяці...

Вчора, 10 травня, громадському ресторані “Urban Space 100” мандрівниця Тереза Кавінська розповіла секрети успіху у В’єтнамі.

За словами лекторки, торік вона провела три місяці у В’єтнамі, де вивчала  культурні особливості країни, звикала до в’єтнамської кухні, заробляла на життя і на продовження подорожі, навчалася на курсах серфінгу, звикала до контрастів і, зрештою, повернулася додому, щоб готуватися до нової мандрівки, пише “Репортер”.

“Тисяча українських гривень – це приблизно один мільйон в’єтнамських донгів, – каже Тереза. – У В’єтнамі вчитель англійської мови з Європи чи Америки заробляє 25 доларів у годину, тому за дві години ви спокійно можете стати мільйонером”.

За її словами, в Азії у останні 3-4 роки дуже потрібними стали вчителі англійської мови, тому таким чином підробляють мандрівники, або хтось і зовсім переїжджає у В’єтнам.

“Потрапити туди дуже легко,  спочатку потрібно купити квиток, з України прямих рейсів немає, я летіла з Москви, бо так було найдешевше, 300 доларів у один бік, – говорить мандрівниця. – Візу зробити дуже леко,  за запрошенням. Прилітаєте і дивуєтесь в’єтнамському комунізму, бо я, як людина, що не бачила СРСР, дуже здивувалась. Це починається одразу з аеропорту, де вас зустрічає прикордонник у характерній формі. Всюди дивні плакати, картини, навіть у менталітеті людей це дуже відчувається”.

Щоб знайти роботу – потрібно вступити у безліч груп на фейсбук  для вчителів у тому місті, де плануєте жити, це збільшить шанси на швидкий результат, розказує Тереза, вся комунікація відбувається через фейсбук. Потрібно зробити хороше резюме, якщо вистачає нахабності – підробити його: роздрукувати собі сертифікати TOEFL та написати у резюме, що викладали раніше – придумати собі неіснуючий досвід.

“Якщо ти починаєш викладати, але не знаєш в’єтнамської – імпровізуй, бо без досвіду приїжджають всі. Взагалі, щоб викладати – достатньо знати англійську на рівні Intermediate та побільше гратись із дітьми, можна знайти в інтернеті варіанти ігор для вивчення мови”.

За словами Терези, зараз у В’єтнамі економічне піднесення, збільшується кількість туристів і країна почала розвиватись, хоча все ще вважається бідною. Середня зарплата у В’єтнамі – 200 доларів. Прірва між бідними й багатими велика, неймовірний контраст між соціальними групами населення. У в’єтнамців, як і у всіх жителів азійських країн, культ Європи, європейської зовнішності й типу життя.

Читайте також: Франківщина посідає третє місце за кількістю великих родин 

Категорії
Новини
Новини
Loading...