Залізо і стукіт молотків. У Франківську розпочався фестиваль “Свято ковалів”. ФОТО

Согодні в Івано-Франківську урочисто стартувало XVI Міжнародне свято ковалів. Франківці протягом трьох днів (11-13 травня) зможуть ознайомитися з ковальською майстерністю. У фестивалі ковальського мистецтва...

Согодні в Івано-Франківську урочисто стартувало XVI Міжнародне свято ковалів. Франківці протягом трьох днів (11-13 травня) зможуть ознайомитися з ковальською майстерністю.

У фестивалі ковальського мистецтва візьмуть участь 200 учасників з різних куточків світу. Багато представників із міст  України: Львова, Чернівців, Тернополя.

Як розповів “МІСТУ” засновник свята Сергій Полуботько,  цьогоріч, на згадку про XVI  свято ковалів, місту даруватимуть кованих птахів. Крилатих “повісять” біля скверика на площі Шептицького.

Фестиваль обіцяє різноманітні майстер-класи, ярмарок, концерти, Vj-шоу “Нічне Кування” та ще чимало цікавого. Програма заходу  за посиланням.

Нагадаємо, що спеціально до фестивалю вийшов мобільний додаток “Свято ковалів AR” – розважально-пізнавальна гра-квест. Це програма з доповненої реальності (augmented reality), яка у форматі мультиків-скетчів розповідає про тонкощі ковальської справи.

Читайте також: Прикарпатський ветеран АТО боротиметься за право увійти до складу збірної України Ігор Нескорених

Категорії
Новини
Новини
Loading...