У Палаці Потоцьких відкрилася одна з локацій Свята Ковалів – Blacksmith Festival. ФОТО

Сьогодні, 12 травня, відкрилася нова мистецька локація фестивалю: під відкритим небом експонують кращі ковані роботи, зроблені за 15 років існування фестивалю. “Скульптури, які зараз...

Сьогодні, 12 травня, відкрилася нова мистецька локація фестивалю: під відкритим небом експонують кращі ковані роботи, зроблені за 15 років існування фестивалю.

“Скульптури, які зараз представлені в палаці залишаються в місті! Будуть або тут, або розмістимо десь в місті”, – зазначає мер міста.

Ще тут є імпровізований музей під відкритим небом, де зібрано унікальні частини кахелів, підвіконників, ліпнини, які знаходили в абсолютно різний місцях.

А також відбувається реставрація дверей з вулиці Шевченка 22,24. Всі охочі можуть спостерігати процес реставрації цих дверей, а ковалі показують як відновлюють ковані елементи.

Світлина від Руслан Марцінків.

 

“Надзвичайно цікаво! Я теж з задоволенням долучився до реставрації дверей. Радію, що палац оживає!”, – коментує міський голова.

Сьогодні у Палаці Потоцьких відбудеться і показ фільмів про ”Свято Ковалів”, ”Моє місто. 100 років на екрані”, ”Франківський медіа-арт”.

Світлина від Руслан Марцінків.

Ще одна цьогорічна родзинка фесту – велике нічне вогняне шоу. “Нічне кування” на території Палацу розпочнеться сьогодні з 19:00. Команда з восьми ковалів різних країн впродовж трьох годин витворить на наковальні металевого басета.

“Собака Потоцького має бути мисливська”, – жартує автор ідеї Вадим Гудима.

Басет Потоцького після фестивалю залишиться на одній із вулиць Франківська – “щоби взаємодіяти з містом і містянами”, каже Гудима. А з 21:30 до 3:00 усіх бажаючих кличуть на аудіо-візуальний перформанс під біти від ді-джеїв.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Читайте також: Синоптики попереджають прикарпатців про заморозки

Категорії
ФОТО/ВІДЕО
Новини
Loading...