Калуський атлет показав найкращий результат серед українців на чемпіонаті світу в Китаї

На командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби, який завершився в китайському Тайцані, найвище місце в особистому заліку серед українців посів Мар’ян Закальницький, вихованець Калуської...

На командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби, який завершився в китайському Тайцані, найвище місце в особистому заліку серед українців посів Мар’ян Закальницький, вихованець Калуської ДЮСШ.

Мар’ян Закальницький – відомий спорстмен із села Верхня Калуського району. 

На дистанції 50 км він з особистим рекордом 3:44.59 став четвертим, усього сімома секундами поступившись бронзовому призеру. Проте результат Мар’яна став запорукою срібного успіху нашої команди, інформують “Вікна” з посиланням на Федерацію легкої атлетики України.

Cпортсмен з Верхньої показав найкращий результат серед українців на чемпіонаті світу

Як стверджує спортсмен, він не очікував на такий результат. А за 10 хвилин до старту тренер сказав, що команда здатна здобути медаль, оскільки зробили дуже велику роботу:

“Нам цього року вдалося виконати все, що ми планували. Завдяки спільним зусиллям Федерації легкої атлетики України та Київського обласного Центру олімпійської підготовки ми провели понад три тижні на зборі в Киргизії. Там якісно відпрацювали, і це принесло результат”.

Далі на спортсмена чекає чемпіонат Європи в Берліні, де команда планує стартувати і намагтися показати не менш достойний результат. Не відкидає Мар’ян Закальницький і можливості оновити особистий рекорд. А це залежитиме від багатьох факторів.

Відпочивати легкоателт не збирається, оскільки до чемпіонату залишається три місяці.

“Це мало. Я до командного чемпіонату Європи готувався, певно, років чотири-п’ять, як прийшов до тренерів Олександра та Ірини Шевченків. Минулого року ми пробували себе реалізувати в Лондоні на чемпіонаті світу, але там не все вийшло. Цього року, як любить говорити мій тренер, зірки зійшлися і ми показали гарний результат.”

Читайте також: У Франківську проходить Другий Міжнародний науково-практичний медичний форум. ФОТО

Категорії
Спорт
Новини
Loading...