В Івано-Франківську збирають вишиванки, щоб подарувати школярам з Донецька

Лідія Анушкевичус – активний громадський діяч, ініціатор створення волонтерського руху “Свій за свого” збирає вишиті сорочки і дитячу літературу українською мовою, щоб подарувати дітям...

Лідія Анушкевичус – активний громадський діяч, ініціатор створення волонтерського руху “Свій за свого” збирає вишиті сорочки і дитячу літературу українською мовою, щоб подарувати дітям зі сходу.

Про це волонтерка повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук.

“Два роки тому наша команда спільно з Спілкою жінок Украіни була на Дні вишиванки в Маріуполі. Тоді ми всі разом привезли і подарували дітям більше ніж 300 вишиванок зі всіх регіонів Украіни . 

Зараз знову збираємось в гості на схід , але вже на 1 червня – День захисту дітей. Готуємо вишиванки. Прошу про допомогу – якщо у вас є вишивана сорочка будь-якого розміру, з якою ви готові попрощатися (розміри від найменших і до 52 , такий хлопець також є ), з великою подякою приймаємо все. Також збираємо україномовну дитячу літературу. Раді будемо будь-якій допомозі”, – звертаєтья до небайдужих Лідія Анушкевичус.

Світлина від Lida Anushkevychus.

“Свято вишиванки пройшло оригінально в цьому році. В 3 годині ранку ми були в Коломиї на ринку вишиванок! Я вперше, то було круто!!! Купили вишиванки для школярів зі сходу. Вибирали найкращі в міру наших скромних можливостей. Всім не втомлювалися розповідати для кого купуємо подарунки. Продавці йшли назустріч і робили нам гарні знижки . За це їм велика дяка!!! 
На даний момент маємо 14 вишиванок, це наш маленький вклад в гарну справу. Спільно з Спілкою жінок України плануємо одягнути у вишиванки дітей однієї з шкіл Донецької області до Дня захисту дітей. Хто має можливість і бажання, допомагайте!”, – пише Лідія Анушкевичус.

Читайте також: Прикарпатців просять допомогти маленькій дівчинці почути світ

 

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...