«Милосердя в тобі»: благодійний проект для поранених учасників АТО продовжує робити добрі справи

Заслужений лікар України Ростислав Валіхновський та благодійний фонд Олександра Шевченка продовжують допомагати Героям, пораненим в зоні АТО. Нещодавно надали хірургічну допомогу ветерану українсько-російської війни,...

Заслужений лікар України Ростислав Валіхновський та благодійний фонд Олександра Шевченка продовжують допомагати Героям, пораненим в зоні АТО. Нещодавно надали хірургічну допомогу ветерану українсько-російської війни, бійцеві 36-ої бригади морської піхоти Альберту Круглову.

«В мене були серйозніші поранення. І тому я спочатку мало зважав на дефект із носом. Проте, згодом мене стала непокоїти ця вада. А після операції я почав дихати без проблем. І тепер без перешкод можу виходити у люди. До речі, за кілька днів одружуюсь», – каже Альберт Круглов.

 Проект «Милосердя в тобі» має на меті надання хірургічної допомоги учасникам бойових дій на сході України. Його засновник, учасник АТО, депутат міської ради від партії «УКРОП» Мстислав Тарас розповідає: наразі до проекту залучено 35 бійців з усіх міст України, які отримали поранення різної складності. Третина із них уже прооперована.

 «За цей час ми вирішили розширити коло осіб, які потребують медичного втручання. Тому крім бійців, у рамках нашого проекту, в клініці лікаря Валіхновського оперуємо людей із соціально незахищених категорій. Це діти, підлітки, люди старшого віку, які не мають фінансової можливості оплатити медичні процедури. Ми ж робимо їх абсолютно безкоштовно», – каже Мстислав Тарас.

 «Щиро радіємо, коли нам вдається реалізувати благодійні проекти та допомагати пацієнтам на безоплатній основі. Нещодавно допомогли дворічній Мілані Штанько з міста Суми. Видалили вроджений недолік – пігментний невус лівого передпліччя, а також була виконана вільна пересадка шкіри. Операція пройшла успішно та маленька красуня почувається добре», – повідомив Ростислав Валіхновський.

 За інформацією різних джерел, на сьогодні в збройному конфлікті на сході України беруть участь близько 300 тис. українських солдатів, причому за останній час значно побільшало тих, хто повертається додому  інвалідами як у фізичному, така й у психологічному плані.

 «Необхідність реабілітації учасників АТО –  одне з найважливіших завдань, яке має вирішувати держава. Адже людям, які пройшли пекло війни, важко повертатись додому. Тим паче, якщо вони отримали вади, що спочатку здаються наче й не важливими, та згодом псують ветеранам самооцінку. Я переконаний: «Милосердя в тобі» – це проект, який дарує не просто нову зовнішність, а нове життя», – зазначив народний депутат України Олександр Шевченко.

Читайте також: Небайдужих прикарпатців просять допомогти сім’ї військових, в яких згоріла квартира

Категорії
Життя
Новини
Loading...