Рогатинці розблокували проїзд для машин: в облавтодорі пообіцяли ремонтувати дорогу

Зранку, 22 травня, на виїзді з Рогатина люди перекрили дорогу: вимагають швидше зремонтувати об’їзну, якою має рухатися вантажний транспорт. В службі автомобільних доріг області ситуацію  прокоментували....

Зранку, 22 травня, на виїзді з Рогатина люди перекрили дорогу: вимагають швидше зремонтувати об’їзну, якою має рухатися вантажний транспорт. В службі автомобільних доріг області ситуацію  прокоментували. Кажуть, готові ремонтувати трасу. Для цього лише просили у  мешканців трохи часу.

Про перекриття у групі AutoLifeIF Телеграм повідомили очевидці.

Сьогодні рогатинці вийшли на протест, бо вже давно їм обіцяють зремонтувати об’їзну для вантажівок, проте цього так і не відбулося. Обурені люди блокували дорогу для габаритного транспорту, але  пропускали легкові автомобілі.

Станом на  12:30 відомо, що проїзд розблоковано. До  мешканців вийшли представники влади та облавтодору. Вкотре  наголосили на поставлених цілях і порозумілися. Принаймні саме так розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Михайло Новосільський, повідомляє Місто.

Новосільський повідомляє,  що по Рогатину  вже декілька є нюансів по дорогах. Каже, минулого тижня був на  сесії  Рогатинської райради і також люди перекривали дорогу. Тоді вдалося знайти компроміс,  а сьогодні мешканці  неочікувано вийшли з протестом.

“Стоїть питання  про  ремонт дороги Куровичі – Рогатин (Ред.  – дорога  у напрямку Перемишлян), а також ремонт  траси  М-12 Стрий – Знаменка  (Ред. -дорога міжнародного значення). Остання у дуже поганому  стані. Найперше йдеться про об`їзну.

 Я на сесії  казав людям, і на виїзній нараді за  участю депутатів, що дорогу Куровичі – Рогатин  починають ремонтувати. Єдине, наголосив про  те, аби отримати матеріали. Мешканці кричали, себто, уже  і  негайно  приступити до  роботи. Завдання облавтодору  роздано на  ремонт   цієї  дороги і  на  цьому тижні працівники  мають приступити до роботи. Її ремонтуватимуть за рахунок коштів експлуатаційного утримання.  Йдеться орієнтовно про  суму близько 1  млн грн.  Тендер  на  ремонт цієї дороги виграла фірма ТОВ “ПБС”, але  поки  кошти не  виділені.

 Щодо дороги міжнародного значення, а саме об`їзної, то на її поточний ремонт виділено 12 млн грн. Але так як зараз проводиться тендер і тільки в червні буде розкриття пропозицій та визначення переможців, то після цього ми приступимо до роботи”, – розповідає Михайло Новосільський.

Заступник начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області каже, що люди не попереджали на сесії про сьогоднішнє перекриття дороги. Більше того, на засіданні обіцяли з понеділка перекрити дорогу Куровичі – Рогатин, а вийшло навпаки.

“Сталося, як сталося. Але приступимо до роботи, адже завдання уже роздані. Усі знають, що мають робити”, – наголосив пан Михайло.

Довідково:

Дорога державного значення Т-14-17 Куровичі – Рогатин має загальну протяжність 29,6 км. Побудована у 1876-1882 роках. У 1954-58 роках на дорозі з’явилося асфальтове покриття. Останній капітальний ремонт проводили у 1983 році. Середня інтенсивність руху транспорту на цій дорозі – 2 400 одиниць на добу.

Автошлях М 12 — автомобільний шлях міжнародного значення на території України, Стрий — Рогатин — Бережани — Тернопіль — Хмельницький — Вінниця — Кропивницький — Знам’янка. Проходить територією Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Черкаської та Кіровоградської областей. Збігається з частиною європейського маршруту E50 (Брест — Париж — Прага — Ужгород — Кропивницький — Донецьк — Ростов — Махачкала).

Читайте також: У Снятині підприємці перекрили дорогу, бо їх виганяють з ринку

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...