Прикарпатець заплатив понад 30 тисяч гривень, щоби перетнути кордон

На Прикарпатті чоловік, якому заборонили перетнути кордон, сплатив аліменти на три місяці наперед. Боржник з Тлумаччини після неуспішної спроби перетину державного кордону не тільки...

На Прикарпатті чоловік, якому заборонили перетнути кордон, сплатив аліменти на три місяці наперед.

Боржник з Тлумаччини після неуспішної спроби перетину державного кордону не тільки оплатив всю суму заборгованості за аліментами, а й здійснив переплату на три місяці вперед, загальна сума якої складає 32 500 грн, повідомляє Правда ІФ.

Нагадаємо, що за несплату аліментів, можна потрапити під санкції. Тим, хто більше ніж 6 місяців не сплачує аліментів, може бути заборонено виїжджати з країни, керувати автомобілем, користуватись зброєю та полювати. Щоправда, в законі є виключення (наприклад, щодо тих осіб, які виконують військові завдання в зоні АТО).

«Якщо сукупний розмір заборгованості буде перевищувати розмір платежів за 6 місяців, то державний виконавець зможе ухвалити одразу чотири постанови і обмежити відразу в кількох правах боржника, який не сплачує аліменти», – пояснює Світлана Савицька, адвокат, кандидат юридичних наук, доцент кафедри правосуддя юридичного факультету Державного університету інфраструктури та технологій.

Читайте також: Молодий прикарпатець пограбував свого товариша

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...