Водію, який збив велосипедиста, обрали запобіжний захід у суді. ФОТО

Водія, який 25 травня збив велосипедиста Анатолія Гуменюка  і кинувся тікати, сьогодні його затримали правоохоронці та допитували. Опісля йому оголосили підозру і доставили у залу...

Водія, який 25 травня збив велосипедиста Анатолія Гуменюка  і кинувся тікати, сьогодні його затримали правоохоронці та допитували.

Опісля йому оголосили підозру і доставили у залу суду для обрання міри запобіжного заходу. Обирає запобіжний захід водію слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Любомир Островський, повідомляє Місто.

Хлопець, який кермував автомобілем, навчається на 3-му курсі у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, звати Артур Герасимів. Родом з смт. Рожнятів, наразі проживає у Франківську. Його захисник – Сергій Любчик.

Захист просить відкласти розгляд справи про обрання запобіжного заходу до вівторка, щоб зібрати характеризуючі дані. Суддя Любомир Островський відмовив і запитав водія, чому він втік.

“Я не хотів, щоб так сталось. Повністю визнаю свою вину. Готовий відшкодувати всі збиткиЯ не знаю, що було зі мною у той момент. Я просто сів і поїхав. Розумію, що з цим жити не лише мені, а й батькам, які втратили свого сина”, – відповів хлопець.

Адвокат підозрюваного просить врахувати, що злочин Артур Герасимів вчинив з необережності, і просить застосувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. А якщо суддя дійде до висновку, що його треба взяти під варту, то просить обрати заставу у розмірі 34 тисячі гривень.

Опісля суддя вийшов у нарадчу кімнату. Повернувшись, ухвалив обрати міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без внесення застави до 21 липня 2018 року.

Нагадаємо, за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 1 ст. 135 (Завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, старість, хворобу” або внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан, – карається обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк) та ч. 2 ст. 286(Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Читайте також:  Велосипедист, якого вночі збило авто на “євробляхах”, помер у лікарні

 

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...