Українці стали чемпіонами Європи з футболу між священиками – переможний гол забив випускник франківської семінарії. ФОТО/ВІДЕО

В італійському місті Мілані з 23 по 25 травня відбувся Чемпіонат Європи з футболу між священиками. До боротьби за кращих футболістів-духівників Європи стало чотири...

В італійському місті Мілані з 23 по 25 травня відбувся Чемпіонат Європи з футболу між священиками. До боротьби за кращих футболістів-духівників Європи стало чотири команди: збірні Італії, Хорватії, Іспанії та України.

 Такий турнір між священиками 11 проти 11 проводився вперше. У відбіркових матчах команда України виграла в Італії (3:0) та Іспанії (5:1) та зіграла в нічию зі священиками з Хорватії (2:2), інформує CREDO.

Фінальні матчі чемпіонату відбулись на легендарному стадіоні «Сан Сіро» у Мілані в п’ятницю 25 травня. Іспанська команда здобула перемогу над Італією в боротьбі за 3 місце з рахунком 1-0. За титул чемпіона боролися команди України та Хорватії, де перемогу здобули українці. Єдиний гол у ворота суперників, після гри захисника збірної Хорватії рукою в площині своїх воріт та отриманої червоної картки, забив Василь Михнюк — випускник Івано-Франківської духовної семінарії.

Такий чемпіонат Європи між священиками проводився вперше. Його провела організація «Selecao Internazionali Sacerdoti Calcio». До збірної України увійшли священики УГКЦ та РКЦ. Це були священики, а також випускники семінарій, які навчаються у Папській колегії святого Йосафата в Римі.

Своїми враженнями поділився отець В’ячеслав Гриневич:

«Звісно, для кожного з нас футбол це лише хобі. Такі змагання — це щось, що змушує боротися за перемогу. Тут відчувається важливість командної гри. Для себе я проводжу багато паралелей з християнським життям. Незважаючи на різну обрядовість нашої збірної, впевнений, що кожен відчував себе частиною цієї команди, завдяки чому нам вдалося вибороти перемогу… Ну і відчуття, коли ти виходиш на професійний стадіон, домашню арену ФК “Мілан” та “Інтер”, який пам’ятає гру Андрія Шевченка та інших відомих футболістів, — це щось, що повернуло мене до дитячих мрій».

Категорії
Спорт
Новини
Loading...