Пораненому 22-річному бійцю з Прикарпаття потрібна допомога

Василь Пасічняк, майже місяць перебував у коматозному стані, а тепер переведений в нейрохірургічне відділення у Львові. Про це на своїй сторінці в мережі повідомила франківчанка та...

Василь Пасічняк, майже місяць перебував у коматозному стані, а тепер переведений в нейрохірургічне відділення у Львові.

Про це на своїй сторінці в мережі повідомила франківчанка та учасниця української галицької партії Наталія Сербин.

“Маємо дуже важкого пораненого у Львівському госпіталі, – пише Сербин. – Спілкувалася з мамою на разі не мають ще відкритого рахунку, мама буде тільки йти в банк. Хто хоче допомогти, то може безпосередньо передати кошти. Лікування довготривале і потрібна підтримка”.

Деталі від Анни Шевченко.

“Хлопець народився 27 травня 1996 року в селі Черемхів, Коломийського району. Після школи вивчився на тракториста в ПТУ в сусідньому Коршеві, та працювати за спеціальністю йому не довелося, бо одразу по закінченні училища пішов на строкову службу в Збройні Сили”.

За її словами, відслужив один рік і вирішив підписати контракт на пів року. Побувши вдома два тижні у січні 2017 року знову підписав контракт ще на пів року. Служив у 108 Делятинській бригаді.

“У квітні цього, 2018 року, отримав проникаюче вогнепальне осколкове поранення з переломом скроневої кістки, – каже Шевченко. – Це сталося в р-ні Новоолександрівки”.

Спочатку його доставили у важкому стані до Бахмутського, тоді гелікоптером у Харківський госпіталь, але поки рідні доїхали туди, його вже перекинули у Львів у ВМКЦ ЗР, продовжує вона.

“14 травня у нейрохірургічному відділення йому зробили операцію. За словами сестри Галі, яка ним опікується тут, «витягали осколки з голови». Галочка зараз – головний комунікатор Василька, вона з ним спілкується, задає питання, а Вася відповідає очима. На жаль, внаслідок поранення він не говорить, його годують через зонд, нога одна не працює, рука теж, він лише ледь стискає пальчики.”

Читайте також: Прикарпатців просять допомогти маленькій дівчинці почути світ

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...