Стали відомі подробиці затримання рекетирів, які вимагали гроші у жителів Прикарпаття. ФОТО

Двох зловмисників під час одержання чергового грошового траншу у 130 тисяч доларів США СБУ затримала в одному з населених пунктів Тисменицького району. Одночасно на...

Двох зловмисників під час одержання чергового грошового траншу у 130 тисяч доларів США СБУ затримала в одному з населених пунктів Тисменицького району. Одночасно на одній із центральних вулиць Івано-Франківська затримано і лідера угруповання.

Співробітники Служби безпеки України спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури викрили в Івано-Франківській області організоване злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у жителів регіону.

Правоохоронці встановили, що до складу банди входили мешканці обласного центру з кримінальним минулим. Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації, після яких вимагали від потерпілих гроші за «вирішення» інциденту. У разі відмови сплачувати «відшкодування» учасники угруповання вдавалися до фізичної розправи та нараховували так звані «відсотки».

Оперативники спецслужби зафіксували факт вимагання двадцяти п’яти тисяч доларів США від місцевого підприємця та шести тисяч американських доларів від жителя обласного центру.

Раніше правоохоронці задокументували отримання рекетирами десяти тисяч гривень – першої частини «боргу» бізнесмена.

Вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Нагадаємо, вчора в середмісті на вулиці Франка відбувається затримання представників місцевого злочинного угрупування.

Читайте також: У Франківську проведуть акцію на підтримку Сенцова

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...