Юні прикарпатські чемпіони з шашок відпочиватимуть у таборі “Артек-Буковель”. ФОТО

Благодійний фонд Олександра Шевченка «Новий Івано-Франківськ» подарував трьом юним шашкістам із Прикарпаття путівки до дитячого табору «Артек-Буковель». Слава Орест, Ліза Дружук та Олег Жирун...

Благодійний фонд Олександра Шевченка «Новий Івано-Франківськ» подарував трьом юним шашкістам із Прикарпаття путівки до дитячого табору «Артек-Буковель».

Слава Орест, Ліза Дружук та Олег Жирун щойно повернулись із Чемпіонату світу з шашок. Усі троє гідно представили нашу країну на міжнародній арені.

 «Слава Орест став абсолютним чемпіоном у категорії до 16 років. Він посів перше місце у трьох програмах : класична гра, блискавична і швидка. Це – неймовірний результат наймолодшого в області майстра спорту. Ліза Дружук на цій першості здобула бронзу у блискавичній грі серед дівчат до 13 років. А Олег Жирун двічі посів четверте місце», – розповів тренер Костянтином Балтажи.

 Задоволені успіхом і самі чемпіони. Щоправда, додають, що тренуватимуться із ще більшим завзяттям. Адже на відміну від України, у інших країнах інтелектуальні види спорту активно фінансуються. І аби скласти гідну конкуренцію до прикладу, добре підготованим китайцям, потрібні неабиякі вміння.

 «Мені найважче дались ігри з українцями та китайцями. А загалом я набралася великого досвіду на Чемпіонаті», – розповіла Ліза Дружук.

«Хоч я чемпіон світу в своїй віковій категорії, зупинятись не збираюсь. Хочу виконати норматив міжнародного гросмейстера», – поділися планами Слава Орест.

 Вже на початку осені юні чемпіони набиратимуть сил у таборі «Артек-Буковель».

«Наш фонд активно підтримує розвиток багатьох видів спорту на Прикарпатті. Ми допомагаємо юним спортсменам поїхати на різні змагання, гідно представляти Україну на міжнародній арені. І звісно, стараємось зробити подарунки тим, хто переміг. Таких талановитих, перспективних і обдарованих діток у нас дуже багато. А шашкістам бажаємо гарного відпочинку та нових звершень», – сказав представник благодійного фонду Олександра Шевченка «Новий Івано-Франківськ» Андрій Сторожук.

 

Категорії
РОЗВАГИ
Новини
Loading...