Військовому з Прикарпаття потрібна допомога. ФОТО

Центр допомоги учасникам АТО Коломийської РДА звертається до всіх добрих людей з проханням допомогти родині важкопораненого бійця Василя Пасічняка. Після школи опанував фах тракториста...

Центр допомоги учасникам АТО Коломийської РДА звертається до всіх добрих людей з проханням допомогти родині важкопораненого бійця Василя Пасічняка.

Після школи опанував фах тракториста у Коршівському училищі, пішов на строкову службу. Через рік підписав контракт зі Збройними Силами України (108 Делятинський батальон 10 Окремої Гірсько-Штурмової бригади) – вдома ніхто й не здогадувався, що їхній Василько обрав собі шлях воїна-захисника. На Різдво приїхав додому у відпустку, мама не могла натішитись змужнілим, таким дорослим сином, розповідає газета “Вільний голос”.

Світлина від Газета «Вільний голос».

Він ще на півроку продовжив контракт, хоча мати просила залишитись, скаржилась на здоров’я. Наче щось відчувала лихе.
У квітні, лиш збирались садити городи, телефонний дзвінок. “Ваш син Василь Пасічняк? Він тяжко поранений, у госпіталі Харкова…” Померкло сонце перед маминими очима. Поїхали до Харкова старші діти, шкодуючи її, стареньку. Брата не застали – на той час його вже відправили у Львівський госпіталь. Юнак був у дуже тяжкому стані – під час бойових дій в зоні АТО отримав осколкове поранення голови під Новоолександрівкою. 14 травня у нейрохірургічному відділенні його прооперували. Якісь прогнози лікарі бояться робити й досі: він лиш недавно вийшов зі стану глибокої коми.

Світлина від Газета «Вільний голос».
Своє 22-річчя Василько зустрів 27 травня ще без свідомості. Увесь цей час, понад два місяці, біля нього день і ніч перебувають рідні. Сестра Галя навчилась розуміти кожний порух його ясних очей. Говорити хлопець ще не може, але вже великий успіх у тому, що він здолав безтямність. Це диво, вважають лікарі. Поволі, крок за кроком, юний боєць повертається до життя, але попереду – ще одна операція, запланована на 20 червня, довготривала реабілітація. Дуже велику допомогу родині й Василькові надають львівські лікарі, волонтери. Уважні, чуйні, справжні фахівці своєї справи. У госпіталі – сучасне реабілітаційне обладнання, усі дбають про те, аби юнак скоріше відновив координацію та навики самообслуговування. Нещодавно його відвідали у Львівському військовому госпіталі керівник Центру допомоги учасникам АТО Коломийської РДА Оксана Вандич з побратимом. Попереду в родини – непростий час догляду, відновлення, реабілітації Василька. Щодня їздити до Львова і назад не так легко. Виникають проблеми з квитками, добиранням, перебуванням у далекому місті. 

НОМЕР КАРТКИ ПРИВАТБАНКУ: 5168 7573 6497 8256, ТАРАНТЮК Марія Петрівна, мама воїна. Довідки по телефону: 098 96 30 790.

“Він боронив наш спокій на східному кордоні. Він зовсім юний хлопчик, в якого, як зізналась мати, ще навіть дівчини не було. Він не мав коли ходити на дискотеки, зате встиг стати справжнім воїном, захисником рідної землі і кожного з нас. Тепер настала наша черга допомогти Василеві. І його мамі, яка понад усе хоче бачити сина вдома, здорового й усміхненого”, – закликають у Центрі допомоги учасникам АТО Коломийської РДА.

Читайте також: У Калуші правоохоронці розшукують жінку, яка не чує і не розмовляє. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...