Прикарпатські поліцейські спілкуються зі школярами у літніх таборах. ФОТО

Період літніх канікул – чудова пора для відпочинку та оздоровлення школярів та дошкільнят. А ще це час, коли діти мають достатньо можливостей задовольнити притаманну...

Період літніх канікул – чудова пора для відпочинку та оздоровлення школярів та дошкільнят. А ще це час, коли діти мають достатньо можливостей задовольнити притаманну юному віку допитливість, отримати нові враження від пізнання навколишнього світу.

Разом з тим саме влітку неповнолітні більше часу проводять поза увагою батьків чи наставників і, на жаль, їх розваги та дозвілля не завжди є безпечними. З іншого боку, тотальний контроль також не є виходом у цій ситуації і навіть часом може спровокувати зворотній ефект, інформують в ювенальній превенції Прикарпаття.

Щоб уникнути прикрих випадків у дитячому середовищі, травмування неповнолітніх, дорослі повинні навчати їх безпечної поведінки в побуті, на вулицях та дорогах, під час відпочинку на природі. Закономірно, що передусім пояснювати дітям загрози та ризики в різноманітних ситуаціях зобов’язані батьки.

Зі свого боку працівники ювенальної превенції перед початком літніх канікул та під час відпочинку дітей у дитячих оздоровчих закладах регулярно проводять профілактичні бесіди та інші заходи, які мають на меті формування у дітей здорового способу життя та відповідальності за свої вчинки.

Поліцейські особливо наголошують на необхідності неухильного дотримання правил дорожнього руху, пожежної безпеки, безпечного поводження на воді та з вибухонебезпечними предметами і боєприпасами.

Ще один важливий напрямок – роз’яснення підліткам згубного впливу на організм алкоголю, цигарок та наркотичних засобів, застереження від екстремальних розваг.

Сьогодні прикарпатські поліцейські поспілкувалися на такі теми з дітьми в лікувально-оздоровчих комплексах «Карпатські зорі» (м. Косів) та «Сокіл» (Галицький район).

Читайте також: На Прикарпатті продовжують ремонтувати дороги

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...