“Почались якісь підкилимні ігри”: через відсутність кворуму одна з комісій облради не змогла провести засідання

13 червня мало відбутися засідання постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики. Комісія мала розглянути три питання: Про звернення...

13 червня мало відбутися засідання постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Комісія мала розглянути три питання:

  1. Про звернення обласної ради щодо забезпечення соціальної справедливості в засадах оплати праці працівників бюджетної сфери.
  2. Про призначення директора Івано-Франківського геріатричного пансіонату.
  3. Про призначення директора Делятинського психоневрологічного інтернату.

“У нас на сьогодні заплановане повторне засідання комісії по цих питаннях. Склад комісії – 9 депутатів. На вчора було погоджено, що 6 з них мали взяти участь у роботі комісії. Тому засідання призначили сьогодні на 12.00 год. Врахували те, що о 14.00 год. відбуватимуться урочистості з нагоди Дня медичного працівника і члени комісії-лікарі мали приїхати. Зараз у залі присутні троє членів комісії”, – розповів голова комісії Манолій Піцуряк.

За його словами, решта прислали повідомлення, що не зможуть прибути.

“Оскільки немає кворуму, ми не маємо можливості розпочати засідання. Але я пропоную комусь з присутніх депутатів перше питання, яке стосується зарплати, внести у порядок денний президії. Члени комісії, що робити?”, – запитав Піцуряк.

Присутні запропонували таки обговорити цей проект рішення. Депутат обласної ради Ігор Дебенко розповів суть питання, яке вже напередодні підтримала постійна комісія обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

“Це питання дуже стосується охорони здоров’я.  Ніхто не буде працювати за мізерні кошти в нашій державі. Я є головним лікарем, керівником. Йду по 16-му розряду. Моя тарифна ставка складає 4 916 грн., для прикладу, 2-го розряду – 1 921 грн. Лікар-хірург вищої кваліфікаційної категорії має ставку 4 264 грн. Це треба шість-вісім годин стояти біля хірургічного столу. Більш того, зарплата така мізерна, але і її ще не платять”, – зауважив голова постійної комісія з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

За його словами, станом на сьогодні медпрацівники незаконно виходять на роботу.

“На червень місяць немає призначень. Тобто, ми порушуємо закон. Ми зараз можемо перекрити всі дороги, але це нічого не дасть. А якщо медицина зупиниться? Напередодні нашого професійного свята, гірко про це говорити, але так є”, – каже Манолій Піцуряк.

Він зауважив, що сьогодні відбулися збори, а не засідання комісії. Збори без прийняття рішень.

“Я думаю, що керівникам фракцій, головам комісій, керівникам обласної ради варто провести окрему зустріч. Не може бути так, що одна чи дві політичні сили з невмотивованих причин блокують роботу. Кожен депутат обраний для того, щоб працювати у комісіях, брати участь у роботі сесій, виконувати свої повноваження на округах. А просто не приходити на роботу…Я думаю, що треба вносити певні зміни до регламенту. Депутат може висловлювати свою позицію голосуванням: “за”, “проти” чи “утримався”, а не просто вести якісь там підкилимні ігри. Може я не правий, але вважаю, що почалися якісь підкилимні ігри”, – підсумував збори голова постійної комісія з питань охорони здоров’я та соціальної політики Манолій Піцуряк.

Читайте також: В Івано-Франківську протестують вчителі та батьки учнів школи № 13. ФОТО

 

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...