У Рожнятівському районі жінка відзначила 100-літній ювілей

Про секрет довголіття Катерину Шпильчин з с.Князівське, що на Рожнятівщині часто запитують односельці. Жінка каже – таємниці немає. Все своє життя провела активно в праці,...

Про секрет довголіття Катерину Шпильчин з с.Князівське, що на Рожнятівщині часто запитують односельці. Жінка каже – таємниці немає. Все своє життя провела активно в праці, намагалася робити лише добрі справи і, безсумнівно, ревно молитися Богу.

Із визначною датою ювілярку вітали заступник голови районної ради Олег Понайда, начальник управління соціального захисту населення РДА Богдан Мельник та сільський голова с.Князівське Михайло Павлів. Даруючи квіти іменинниці вони щиросердечно бажали їй міцного здоров’я ще на довгі роки.

З нагоди свого сотого дня народження Катерина Шпильчин отримала від управління соціального захисту населення РДА дві тисячі гривень, очікується незабаром п’ять тисяч гривень і від обласного управління. Віршовані вітальні слова линули для ювілярки в той день і з уст школярок Анни Арбайтер, Насті Грицуняк та Анни Василишин, місцевого бібліотекаря Любові Гошків.

Народилася Катерина Іванівна 20 червня 1918 року в багатодітній сім”ї, де зростало 8 дітей: чотири доньки та чотири сини. Прожила бабуся нелегке життя, але зберегла інтерес до життя, доброзичливість і працьовитість, завдяки чому стала зразком для своїх рідних і близьких. За своє життя вона зазнала чимало горя, бо була засуджена і виселена в Іркутську область. Двоїх її братів за участь в тогочасній УПА було вбито. Нелегко було й самій Катерині Іванівні, бо коли її відправили на заслання в чужину, то вона попросила сестру Параску доглядати за її малою донькою.

“Всупереч голодомору, війнам і важкій роботі наша односельчанка сьогодні святкує своє 100-річчя, – зазначила завідуюча клубом Наталія Гасій. – Я пригадую, як ми колись разом з Катериною Іванівною їздили на заробітки в Молдавію, на посапку буряків. То ця жінка для мене там на чужині була за матір: допомагала і підтримувала мене”.

“Мама при хорошій пам’яті, сидіти на місці ніяк не хочуть, – розповідає донька Ольга. – Мене завжди перевіряють: чи добре фіртку закрила, щоб кури не вийшли, чи правильно бульбу підгорнула. Буває й таке, що я більше змучуюся ніж вони”.

За все своє життя, розповіла ювілярка гостям, було багато чого. Проте сьогодні згадуються лише приємні моменти, все погане залишилося позаду. Катерина Шпильчин, дякуючи гостям за привітання, в теплій атмосфері принагідно запросила їх на частування торта, де мерехтіли свічки цифрою 100.

Читайте також: Делегація з Хорватії відвідала могили загиблих співвітчизників часів Першої світової війни. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...