“Зіткнення” думок: обурені мешканці виступають проти будівництва багатоповерхівки для атовців. ФОТО

Майбутня багатоквартирна забудова на вулиці Коновальця, де планували отримати квартири міські атовці з громадської організації “Воїн України”, викликала на сесії міської ради шквал емоцій...

Майбутня багатоквартирна забудова на вулиці Коновальця, де планували отримати квартири міські атовці з громадської організації “Воїн України”, викликала на сесії міської ради шквал емоцій і в травні, і в червні.

 

На одній земельній ділянці планували збудувати багатоповерхівку різні об’єднання атовців. Натомість ще у травні одні відмовилися  будуватися, підтримуючи мешканців, мовляв ті проти. Інші вимагають депутатів підтримати їх і дозволити будівництво. Через це сьогодні усі сторони зібралися на місці, де б мало розпочатися будівництво, пише МІСТО.

Нагадаємо, на сесії, 21 червня, вдруге виник  конфлікт у стінах  міськради. “Зіткнення” думок тривало понад дві години. У результаті голова фракції ВО “Свобода” Роман Онуфріїв закликав зробити перерву і зібратися у кабінеті мера:   головам фракцій, двом представникам від “Воїни України” та двом від Міської асоціації учасників АТО. Закликав не повертатися до махновщини, а знайти компроміс.  Відтак, після довготривалого обговорення  мер таки  оголосив перерву  на 30 хвилин. Опісля Марцінків сказав, що питання з порядку денного вилучається. Проінформував, що наступного тижня будуть проведені збори, на яких зберуться голови фракцій, міський голова, мешканці і представники від усіх організацій та асоціацій.

Так і сталося. Сьогодні, 26 червня, сторони зібралися за адресою  Коновальця  130а.

Спершу мешканці накинулися на бійців. Кажуть, поважають, але забудувати не дадуть. Себто, вони за сквер. Додамо, що на місці присутні мешканці, депутати міськради, представники Міської асоціації учасників АТО та представники ГО “Воїни України”.
 
Василь Андріїв, як голова асоціації, вкотре нагадав, що вони відмовляються від будівництва. Каже, якщо мешканці домовляться з громадською організацією, то асоціація підтримає побратимів. Опісля слово надали представнику від архітектури, однак його так і ніхто не вислухав: то тихо для мешканців наче говорив, то не чітко наче пояснював.
 
Чиновник мав у руках генплан. Намагався розповісти про зміни, але все марно. Люди почали вигукувати: “Ми за сквер”.  Депутатам теж слово не дали сказати.

 
Атовці від міської Асоції відмовилися від будівництва. Натомість бійці, що об’єднались в організацію  “Воїн України” хочуть будуватися. Мешканці ж за сквер.

Категорії
ФОТО/ВІДЕО
Новини
Loading...