У Надвірній пройшов другий етап масштабних змагань з баскетболу BUKOVEL QUEST

За підтримки громадського руху Олександра Шевченка «Країна гідності і правди» у Надвірній пройшов другий етап турніру із баскетболу 3х3 «Bukovel Quest». Це відкритий чемпіонат...

За підтримки громадського руху Олександра Шевченка «Країна гідності і правди» у Надвірній пройшов другий етап турніру із баскетболу 3х3 «Bukovel Quest». Це відкритий чемпіонат Івано-Франківської області. Тому до Надвірної з’їхалися з півсотні команд із різних куточків України та Прикарпаття.

«Країна гідності і правди – це Україна зі здоровою, сильною молоддю, яка не потрапляє під вплив шкідливих звичок, займається фізичною культурою та спортом. І завдяки своїм перемогам, прославляє Україну на весь світ. Тому такі змагання є неодмінною складовою у розвитку справді сильної нації», – сказав активіст громадського руху Олександра Шевченка «Країна гідності і правди» Віталій Мерінов.

Учасники «Bukovel Quest» змагалися у різних вікових категоріях: дівчата і хлопці віком до 14, 18 років та дорослі команди. Географія команд вражає. До Надвірної завітали баскетболісти із Коломиї, Калуша, Богородчан, Снятина, Надвірної, Чернівців, Івано-Франківська, Львова, Києва, Луцька.

«Попри те, що «Bukovel Quest» започаткований тільки цього року, змагання уже стали дуже масовими та престижними. До нас їдуть з усіх куточків України. Бо крім досвіду, який тут можна здобути, є ще є додаткова мотивація. Переможці, другі і треті місця, крім грамот та медалей, отримують відпочинок у туристичному комплексі «Буковель», – каже президент Федерації баскетболу Івано-Франківської області Юрій Процюк.

Спортсмени змагалися у 4 категоріях. Переможцями у категорії Ю-18 серед дівчат та серед хлопців стали команди збірних України. Категорія дорослі: 1 місце серед жінок – збірна України, серед чоловіків – БК «Івано-Франківськ». У категорії Ю-14 серед хлопців перемогу здобула команда з Калуша. Також 1 місце посіли дівчата із Івано-Франківської ОДЮСШ.

«Такі змагання – це можливість показати себе та побачити у грі своїх конкурентів. Та попри боротьбу, тут панує дружня атмосфера. І тому настій у нашої команди – позитивний», – відзначила учасниця команди-переможниці ІФОДЮСШ Анджела Джус.

Турнір «Bukovel Quest» відбувається у кілька етапів. Після Коломиї та Надвірної, баскетболісти змагатимуться у Снятині (15 липня) та Івано-Франківську (28 липня). А фінал пройде 11-12 серпня у Буковелі. Переможці змагань матимуть можливість взяти участь у фіналі України із баскетболу 3х3 та у міжнародному турнірі, який відбудеться у Празі.

Читайте також: Спортивні досягнення: прикарпатські атлети привезли нагороди з Чемпіонату України

Категорії
Спорт
Новини
Loading...