Тримання під вартою без права внесення застави: водію, який вчинив смертельну ДТП в Отинії, суд обрав запобіжний захід

Сьогодні, 3 липня, Івано-Франківським міським судом обрано міру запобіжного заходу підозрюваному у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди 30 червня  у смт. Отинія Коломийського району. Нагадаємо, 30...

Сьогодні, 3 липня, Івано-Франківським міським судом обрано міру запобіжного заходу підозрюваному у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди 30 червня  у смт. Отинія Коломийського району.

Нагадаємо, 30 червня, автомобіль марки «БМВ Х5», рухаючись ділянкою автодороги Н-10 «Стрий-Чернівці» у смт. Отинія Коломийського району в напрямку міста Стрий зіткнувся з автомобілем марки «Daewoo Lanos», яким керував 30-річний місцевий мешканець.

Після вчинення ДТП водій автомобіля марки «БМВ Х5», не надав допомогу потерпілому та втік з місця пригоди.

У цій аварії смертельні травми отримав  водій автомобіля «Daewoo Lanos», а пасажир – закриті  травми  органів грудної клітки, черепно-мозкову травму, перелом ключиці.

За фактом ДТП поліція розпочала кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину передбаченого ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортними засобами), що спричинили смерть  потерпілому  або тяжке тілесне ушкодження. Відповідно до санкції статті, такі дії караються позбавленням волі терміном від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами та терміном до трьох років або без такого.

Підозрюваному у вчиненні вказаної ДТП, 33-річному мешканцю Івано-Франківська,  раніше судимому за вчинення  замаху на вбивство (ч.2 ст.15 та  п.7 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України) суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави.

“Прикарпатська поліція висловлює щиру вдячність  громадянам у  сприянні  та наданні інформації про обставини та деталі вчинення цієї  трагічної події.  Завдяки небайдужості та правосвідомості людей цей  злочин розкрито, а винний  понесе покарання згідно вимог Закону”, – йдеться у повідомленні на сайті Національної поліції Івано-Франківської області.

Читайте також: Правоохоронці розшукали винуватця, який вчинив смертельну ДТП в Отинії

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...