На що франківчани готові витратити зайві кошти

На початку 2018 року органами державної статистики проведено опитування, в ході якого вивчалась думка жителів Івано-Франківської області щодо першочергових напрямів спрямування можливих додаткових коштів....

На початку 2018 року органами державної статистики проведено опитування, в ході якого вивчалась думка жителів Івано-Франківської області щодо першочергових напрямів спрямування можливих додаткових коштів.

Отримані дані свідчать, що при значному збільшенні доходів більшість мешканців нашого краю спрямували б їх, в першу чергу, на відпочинок (55,2%), придбання одягу і взуття (48,9%), лікування (47,6%), покращення харчування (39,6%) та поліпшення своїх житлових умов (37,3%). На купівлю побутової техніки направили б зайві кошти 23,8% родин, на здобуття освіти – 17,8%, на придбання автомобіля – 13,4%, пише Правда ІФ.

Щоб не відчувати себе бідними 42% домогосподарств Прикарпаття вважають, що їх грошовий дохід повинен становити від дев’яти до десяти тисяч гривень на одну особу в місяць, 16,6% – понад десять тисяч гривень. Разом з тим половина сімей області впевнені, що за їх добробут несе відповідальність як держава, так і вони самі, а кожне четверте домогосподарство – переважно держава.

Згідно з даними опитування, 12,1% сімей області покладаються винятково на свої сили. Більшість домогосподарств (76%) вважає, що їх матеріальний стан у 2018 році покращиться або залишиться без змін.

Третина сімей області сподівається, що поточний рік буде сприятливим для розвитку економіки України, проте майже половина не очікує будь-яких відчутних змін.

Одностайною була думка прикарпатців щодо визначення найбільших цінностей в житті людини. За результатами опитування, як і упродовж минулих років, основним пріоритетом більшість домогосподарств області вказали здоров’я (91%), другим – сім’ю та дітей (82,3%), третім – матеріальний добробут (33%).

Читайте також: Чи очікувати прикарпатцям на зміну погоди

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...