Найшвидша жінка Прикарпаття візьме участь в змаганнях “Діамантова ліга”

Прикарпатська спринтерка Христина Стуй візьме участь в етапі “Діамантової ліги”, який пройде в Лозанні 5 липня. Христина Стуй — українська легкоатлетка, бронзова призерка Олімпіади (2012). Заслужений...

Прикарпатська спринтерка Христина Стуй візьме участь в етапі “Діамантової ліги”, який пройде в Лозанні 5 липня.

Христина Стуй — українська легкоатлетка, бронзова призерка Олімпіади (2012). Заслужений майстер спорту України з легкої атлетики. Член збірної команди України. Вона виступатиме в дисципліні біг на 200 метрів, хоча для нашої спринтерки коронною є дистанція 100 метрів.

“Діамантова ліга” — легкоатлетичні змагання, засновані 2010 року Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій. Діамантова ліга замінила іншу серію змагань, Золоту лігу, старти в якій проводилися в період з 1998 до 2009 року.

Серія стартів в рамках Діамантової ліги складається з 14 етапів, котрі відбуваються не лише на традиційних європейських аренах, але і в США, Китаї та Катарі. За головний приз змагань борються представники 9 бігових та 7 технічних легкоатлетичних дисциплін, як у чоловіків та і у жінок. Кожна з цих дисциплін представлена лише на 7 з 14 етапів.

Загальний призовий фонд ліги становить 8 мільйонів доларів США. Призовий фонд кожного етапу змагань в кожній заліковій дисципліні нараховує в 2011 році 30 тисяч доларів США. Оскільки на всіх етапах серії змагання проводяться лише в 16 з 32 залікових дисциплін, призовий фонд кожного з них становить 480 тисяч доларів США. Перша вісімка спортсменів отримує грошову винагороду згідно з місцями, котрі вони вибороли. За перемогу атлет отримує чек на суму 10 тисяч, за друге місце – 6 тисяч, за третє – 4 тисячі, навіть спортсмен, котрий посів восьму сходинку змагань отримує 1000 доларів США.

Читайте також: Франківець фінішував на міжнародних змаганнях з плавання Oceanman Greece 2018. ФОТО

Категорії
Спорт
Новини
Loading...