На Прикарпатті планують відремонтувати п’ять мостів

Особливостями автомобільних доріг Івано-Франківської області є найбільша в країні кількість мостових переходів та штучних споруд у розрахунку на 1 км автомобільних доріг, які часто,...

Особливостями автомобільних доріг Івано-Франківської області є найбільша в країні кількість мостових переходів та штучних споруд у розрахунку на 1 км автомобільних доріг, які часто, разом із покриттям, зазнають руйнувань внаслідок повеневих та зсувних процесів.

Для вирішення цієї ситуації, на думку начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василя Буджака, доцільним було б виокремити видатки в складі державного Дорожнього фонду та розробити окрему програму для розвитку мостового господарства (на прикладі 5% на заходи із безпеки дорожнього руху).

Загалом у віданні Служби автомобільних доріг Івано-Франківської області є 363 мости протяжністю 10,5 км, 10 із них недобудовані, знесені повінню. За два попередні роки відремонтовано 12 мостів.

Відкрито відбудований міст на трасі Н-10 “Стрий – Мамалига”, мости у Криворівні Верховинського, Раківці Богородчанського та Луці Городенківського районів, Татарові Яремчанської міськради.

На 2018-й передбачено ремонт ще 5 мостів, а зокрема в Делятині. Цей міст унікальний тим, що проходить над річкою і залізницею та має кривизну в плані і профілі. Фахівці уже розпочали його ремонт із монтажу додаткових металевих опор та допоміжних балок. Такі конструкції не лише укріплять міст, а й сприятимуть його підйому на відповідну висоту. Роботи провадяться за розрахунками науковців кафедри автомобільних доріг НУ “Львівська Політехніка” на замовлення Служби автомобільних доріг області, за кошти з експлуатаційного утримання доріг.

Читайте також: Екстремальна переправа: на Франківщині селяни за допомогою драбини переходять річку. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...