У Франківську молодь створила мобільні додатки, які вирішують проблеми міста

25 підлітків за дев’ять годин створили п’ять прототипів проектів-мобільних додатків, які вирішують міські проблеми. Перший підлітковий хакатон від “РобоКлуб” в Івано-Франківську відбувся у просторі...

25 підлітків за дев’ять годин створили п’ять прототипів проектів-мобільних додатків, які вирішують міські проблеми. Перший підлітковий хакатон від “РобоКлуб” в Івано-Франківську відбувся у просторі відновленого “Промприладу”.

На “Промприлад Реновація” відбувся перший підлітковий хакатон в Івано-Франківську від РобоклубІФ.

“Хакатоном ми ставимо собі за мету активізувати формування спільноти креативних підлітків, які цікавляться створенням технологічних продуктів для вирішення міських проблем, — розповідає організаторка події Христина Сосяк. — Такий формат дозволяє швидко отримувати результат, розвивати актуальні сьогодні компетенції, вчить працювати в команді. Мене надихають такі події. В такому середовищі народжуються нові ідеї та проекти”.

П’ять команд за підтримки досвідчених менторів з ІТ-компаній міста спільно працювали цілий день.

Створені прототипи-проекти:

Sweet Home – система розумного будинку, що об’єднує розумні елементи від різних виробників в одну екосистему і керується через один мобільний додаток.

Roboclub App – мобільний додаток, що допоможе зорієнтуватися у розкладі операторів позашкільної технічної освіти, отримувати сповіщення та нагадування про заняття, тримати під рукою довідкові матеріали про освітні технічні інструменти.

Easy Price – мобільний додаток, що зчитує інформацію із цінниками з іноземною валютою і конвертує в гривні, використовуючи актуальні дані з офіційного сайту Нацбанку.

Eco city – система моніторингу стану забрудненості повітря в місті, зібрана на базі відкритої платформи Arduino. Дані збираються на спеціалізованому сайті і доступні для всіх охочих через мобільний додаток.

Clean IF – система роздільного збору сміття, яка пропонує людям здавати відсортоване сміття і отримувати спеціальні чеки у вигляді QR-кодів, що надають право на знижку в мережах роздрібної торгівлі міста.

“Про потребу в просторі для дітей і підлітків нам казав кожен другий франківець. Для мене це показник того, що освіта — болюча точка для містян. Вони хочуть кращого навчання для своїх дітей і намагаються знайти різні способи, щоб діти отримали те, що недоотримують в школі”, — розповідає про освітній напрям на “Промприлад Ренованція” Альона Каравай з Інша Освіта / Insha Osvita, яка його курує.

Відтак на пілотному поверсі проекту на “Промприладі” поселились РобоклубІФ, який з центром технічної освіти пропонує простір для організацій, що займаються дитячою ІТ-освітою та простір Дрібнота, який спеціалізується на позашкільній освіті дітей від 8 років.

Читайте також: Учасники табору “Helen Doron Frankivsk” завітали в гості до рятувальників. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...