Відійшов у вічність прикарпатський журналіст та редактор Василь Гордієнко

На 72-му році життя перестало битися серце журналіста, депутата обласної ради першого демократичного скликання, багаторічного головного редактора Івано-Франківської міської газети «Західний кур’єр» Василя Гордієнка....

На 72-му році життя перестало битися серце журналіста, депутата обласної ради першого демократичного скликання, багаторічного головного редактора Івано-Франківської міської газети «Західний кур’єр» Василя Гордієнка.

У період перебудови (кінець 1980-х) Василь Гордієнко був редактором Тисменицької районної газети “Вперед”. Саме при його редакторстві газета стала провідником демократичних перетворень на Прикарпатті. Завдяки громадській позиції Василя Гордієнка ми дізналися про зародження Руху, розкопки у Дем’яновому Лазі, підняття синьо-жовтого прапора у Воскресіннях та Івано-Франківську. Демократичний часопис, очолюваний В.Гордієнком, мав суттєвий вплив на виборах обласної ради першого демократичного скликання Івано-Франківщини.

Очолювані Василем Гордієнком газети читали й зачитували. Про очолювані ним редакції говорили: “кузня кадрів”. Справді, в них можна було вирости з журналіста-початківця до свідомого журналіста-громадянина. Він заохочував до правдивості, чесності, професійної допитливості. Хоча, мабуть, лиш Богу відомо, чого коштувало редактору потім відстояти цього “сміливого” журналіста, скажімо, перед владою, яка ну зовсім не любила (ніколи не любила, а тоді поготів) критики. За свого працівника, за правду й справедливість цей невисокий і не кремезний чоловік стояв скелею. І то був взірець редактора. 

Читайте також: На Прикарпатті помер 97-річний боєць УПА Микола Бедейчук. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...