“Ніякого “русского міра” не буде – Україна не Росія” – наголосив Патріарх Філарет під час візиту на Прикарпаття

Сьогодні, 7 липня, на Івано-Франківщині перебуває Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. В рамках візиту на Прикарпаття предстоятель Української Православної церкви Київського Патріархату...

Сьогодні, 7 липня, на Івано-Франківщині перебуває Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

В рамках візиту на Прикарпаття предстоятель Української Православної церкви Київського Патріархату Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відслужив панахиду за жертвами комуністичного терору у меморіальному комплексі Дем’янів Лаз, передає кореспондент Фіртки.

Перед панахидою Філарет відслужив літургію у Манявському Хресто-Воздвиженському монастирі. Таке Богослужіння відбувається у Маняві традиційно на свято Різдва Івана Хрестителя. 

Спочатку Філарет оглянув Музей визвольних змагань прикарпатського краю.
Під час візиту Філарет наголосив: “Ніякого “русского міра” не буде – Україна не Росія”. Філарет підкреслив, що ми маємо незалежну державу, як дар Божий.
“Ми маємо берегти її і нам треба захищати українську державу, а для цього треба мати міцну основу”, – зауважив Святійший.
 
Довідково:

Дем’янів Лаз – урочище біля Івано-Франківська, місце масових розстрілів в’язнів з тюрми НКВД. За дослідженням істориків, розстріли проводили тут в кінці червня 1941 року, перед відступом радянських військ. Під час розкопок у Дем’яновому Лазу знайшли людські останки і змогли ідентифікувати понад 500 осіб.

Читайте також: До Івано-Франківська прибув Патріарх Філарет

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...