У франківському суді встановили сучасну платформу для людей з інвалідністю. ФОТО/ВІДЕО

На основі проведеного тендеру на придбання та встановлення нововведення витратили 340 тисяч гривень. Презентацію провели голова Апеляційного суду Богдан Гриновецький, Віталій Девляшевський, заступник голови,...

На основі проведеного тендеру на придбання та встановлення нововведення витратили 340 тисяч гривень.

Презентацію провели голова Апеляційного суду Богдан Гриновецький, Віталій Девляшевський, заступник голови, та Оксана Розвадовська, керівник апарату, інформує WestNews. Варто зазначити, що встановлення платформи проводила львівська компанія. Вартість апарату – 340 тисяч гривень.

“Почала діяти платформа для осіб, які пересуваються на візку. Також почався ремонт санвузла, щоб створити зручності для осіб з інвалідністю”, – розповів 10 липня Богдан Гриновецький, голова апеляційного суду Івано-Франківської області.

“На жаль, прийшов лист-відмова на створення парковки для осіб з інвалідністю”, – скаржиться Віталій Девляшевський, заступник голови апеляційного суду.

Як розповіли на прес-конференції, біля входу в суд є кнопка, яку повинна натиснути людина з інвалідністю. Тоді працівник охорони пультом запускає і управляє платформою. Людина заїжджає на неї візком і платформа вивозить на верх.

Також платформою можуть користуватися старі люди або люди з тимчасовою травмою.

“В Україні я вперше піднімаюся на такому підйомнику”, – каже чоловік з інвалідністю Віталій Палков.

Втім, залишилося ще багато нововведень для того, щоб полегшити доступ особам з інвалідністю.

“Було б доречно встановити звуковий маячок біля приміщення суду, щоб допомогти незрячим людям”, – каже жінка з вадами зору Марія Гогільчин, голова громадської організації жінок-осіб з інвалідністю “Біла тростина”.

Читайте також: В Івано-Франківську із ліхтарів міста прикрасила кована галка. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...