На Прикарпатті триває підготовка до Всеукраїнської прощі у Крилосі. ПРОГРАМА

Відбулась робоча нарада з питань підготовки до проведення Всеукраїнської Патріаршої прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос (давній Галич). Відбудеться проща...

Відбулась робоча нарада з питань підготовки до проведення Всеукраїнської Патріаршої прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос (давній Галич).

Відбудеться проща 4-5 серпня 2018 року.  Зокрема вчора, 11 липня, відбулася нарада за участю Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Кир Володимира (Війтишина), голови облдержадміністрації Олега Гончарука та членів організаційного комітету з підготовки Патріаршої прощі, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Зазначалося, що цьогоріч вона відбудеться 4-5 серпня й буде присвячена Року Божого Слова в Україні та 1030-річчю хрещення Русі-України. Присутні ознайомилися з основними заходами, локаціями та порядком проведення прощі, в якій запланована участь Блаженнішого Патріарха Святослава.

“Проведення Всеукраїнської Патріаршої прощі у Крилосі відіграє важливу роль у відродженні української духовності, – зазначив Олег Гончарук. – Завдяння влади – забезпечити для прочан комфортні та безпечні умови перебування на Прикарпатті, зокрема, й безпосередньо під час Архиєрейської Божественої Літургії.”

Очільник області дав відповідні доручення, зокрема, щодо організації роботи медичної й волонтерської служб, забезпечення послугами мобільного та Інтернет-зв’язку, інформаційної кампанії про проведення Прощі.

Митрополит Володимир відзначив щорічну добру спільну співпрацю церкви і місцевої влади в організації Патріаршої прощі в Крилосі. За його словами, такі заходи сприяють відродженню нашої державності.

ПРОГРАМА

Читайте також:  У Маріямполі під час прощі родин встановили новий рекорд України. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...