У Франківську поліцейські навчали журналістів захищатися в небезпечних ситуаціях. ФОТО

Сьогодні, 12 липня, у Тренінговому центрі поліції для журналістів провели заняття з тактики самозахисту, ініційоване керівництвом Івано-Франківської поліції. За ініціативою начальника  Головного управління Національної...

Сьогодні, 12 липня, у Тренінговому центрі поліції для журналістів провели заняття з тактики самозахисту, ініційоване керівництвом Івано-Франківської поліції.

За ініціативою начальника  Головного управління Національної поліції в області Володимира Голубоша та за безпосередньої його участі на базі Тренінгового центру поліції правоохоронці сьогодні провели заняття з тактики самозахисту для  місцевих представників засобів масової інформації, – повідомляє ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області.

Роман Тринога, старший інспектор Тренувального центру розповідає, що в нас час журналісти не рідко попадають під фізичний вплив. Люди часто не хочуть щоб їх знімали і тому з журналістами справляються фізично.

“Загроза для життя вас може очікувати як вдома так і на вулиці. Ви повинні зрозуміти, що небезпека завжди буде навколо вас. І ці прийоми, які ми показали, допоможуть зберегти ваше життя від небезпеки”, – додає він.

Журналісти змогли повторити прийоми на практиці і дізнатися, як правильно їх виконувати у повсякденному житті.

“Ти ніколи не знаєш як відреагуєш під час нападу. Тому мати такі навички надзвичайно пізнавально. І кожній жінці необхідно вміти захистити себе в будь-якій ситуації”, – говорить журналіст агенції “Фіртка” Лілія Горковенко.

Також Роман додає, що журналістам, як цивільним особам достатньо буде використати розрив дистанції.

“Чим дальше ви від небезпечної ситуації, тим краще ви зможете себе зберегти. Це 80% успіху того, що ви не будете травмовані. А для жінок хорошим самозахистом можуть бути ключі, запальничка чи сумка”, – говорить він.

Віра Вінчук, майор поліції розповідає, щоб легше можна було взяти захват, в першу чергу треба відволікти увагу противника, переключивши увагу, за рахунок розслабленого ефекту, на якусь іншу точку.

По завершенню заняття представники поліції провели лекцію, де розповіли про принципи, яких треба дотримуватися щоб зберегти своє життя.

Читайте також: В Україні вже до кінця 2018 року має з’явитися вертолітна поліція

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...