Прикарпатські поліцейські виявили понаднормові макові посіви на городах громадян

У ході оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «МАК» правоохоронці продовжують виявляти осіб, які, всупереч вимогам законодавства, вирощують заборонену кількість рослин на присадибних ділянках. Як...

У ході оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «МАК» правоохоронці продовжують виявляти осіб, які, всупереч вимогам законодавства, вирощують заборонену кількість рослин на присадибних ділянках.

Як повідомлялося раніше, одне з найбільших насаджень снодійного маку дільничні офіцери поліції виявили на присадибній ділянці 35-річної жительки одного із сіл Косівського району – 305 рослин, які, як пояснила жінка, вона вирощувала для власних потреб.

Того ж дня ще 260 рослин снодійного маку поліцейські нарахували на городі 61-річного мешканця Надвірнянського  району.

Рослини направлено на експертизу, а за цими фактами розпочаті кримінальні провадження передбачені ч.1 ст. 310 (незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального Кодексу України. Такі дії караються штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом терміном до шести місяців або обмеженням волі терміном до трьох років.

Читайте також: Прикарпатець хотів підкупити прикордонника і завезти авто на французькій реєстрації

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...