“Карпатський легіон”: прикарпатські поліцейські відвідали вихованців літнього табору. ФОТО/ВІДЕО

Насичена програма таборування дітей у наметовому містечку на Богородчанщині має національно-патріотичне спрямування, а візити працівників поліції краю до школярів, які активно та з користю...

Насичена програма таборування дітей у наметовому містечку на Богородчанщині має національно-патріотичне спрямування, а візити працівників поліції краю до школярів, які активно та з користю проводять тут літні канікули, стали вже традиційними.

На межі сіл Міжгір’я та Луквиця Богородчанського району патріотична організація УНСО навчає молодь та дітей тонкощам військової професії. Цьогоріч сюди завітали близько сотні учасників з різних регіонів: від Чернівців – до Маріуполя, – розповідають організатори.

У таборі немає звичних комфортних умов проживання, зате достатньо романтики. Понад сотня підлітків випробовують себе на витривалість, напрацьовують навички взаємопідтримки у колективі, удосконалюють свої знання та уміння самозахисту і поводження в нестандартних ситуаціях, – повідомляє Управління превентивної діяльності поліції в Івано-Франківській області.

Тож закономірно, що спілкування вихованців табору з поліцейськими було жвавим і пізнавальним. Приміром, бійці спецпідрозділу івано-франківської поліції ознайомили школярів з правилами безпечного поводження зі зброєю та її тактико-технічними характеристиками, а відтак хлопці та дівчата мали змогу детальніше оглянути сучасні зразки, що є на озброєнні у поліції.
Поліцейські спеціалісти-вибухотехніки розповіли таборянам як про стандартну вибухівку, так і про саморобні вибухові пристрої, а також проінструктували щодо виявлення найрізноманітніших способів її маскування.

Діти зацікавлено спостерігали, як працюють поліцейські-кінологи та їх чотирилапі підопічні, зокрема під час виявлення сховків вибухівки, зброї та наркотиків.

Як зазначила начальник відділу ювенальної превенції УПД ГУНП в Івано-Франківській області підполковник поліції Алла Бойчук, такі зустрічі допомагають дітям краще зрозуміти специфіку діяльності поліції.

Крім того, вони мають можливість отримати знання та навики, які можуть їм стати в нагоді навіть в повсякденному житті.

Читайте також: На Прикарпатті під поліцейським автомобілем провалився аварійний міст. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...