У Франківську відкрили Центр психологічної допомоги дітям “Серденько”. ФОТО

Сьогодні у Івано-Франківську відбулося відкриття новітнього центру психологічної допомоги дітям “Серденько”. Засновник центру Василь Серденько каже, що відкриття такого центру було його мрією, давньою ідеєю, –...

Сьогодні у Івано-Франківську відбулося відкриття новітнього центру психологічної допомоги дітям “Серденько”.

Засновник центру Василь Серденько каже, що відкриття такого центру було його мрією, давньою ідеєю, – пише Правда.

“У Центрі діятиме “зелена кімната”. Досить часто діти стають свідками злочину чи жертвами насильства. Коли йде відпрацювання інформації поліцією, дітям важко розповідати те, що з ними трапилося. Тому ми створили кімнату, де з дитиною може працювати психолог, а за скляною стіною перебуватиме поліцейський і через спеціальний переговорний прилад задаватиме запитання, які озвучуватиме психолог”, – каже Василь Серденько.

Також надаватимуть допомогу дітям від 3 до 18 років. Фінансування створення центру провели за кошт родини пана Василя. Працюватимуть 5 психологів та психотерапевтів. Робота буде вестися цілодобово, є номери телефонів, за якими можна подзвонити і записатися на прийом.

“При роботі поліції з дітьми залучають психологів, особливо тих, що працюють з важливими підлітками. Потрібен індивідуальний підхід і його має тільки психолог. Зелена кімната допоможе з’ясувати обставини, свідком чи жертвою яких стала дитина. Так наша робота переноситься з приміщень відділень поліції до таких приміщень, де обстановка наближена до домашньої”, – каже гачальник відділу ювенальної превенції Алла Бойчук.

За її словами, у Івано-Франківську 125 дітей за останній місяць стали жертвами різних правопорушень.

Читайте також: Правоохоронці забезпечуватимуть правопорядок під час Патріаршої прощі в Крилосі. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...