Калуському композитору присвоєно звання Заслуженого діяча естрадного мистецтва України. ФОТО

Композитор Сергій Андрущак отримав нагороду рішенням секретаріату творчої спілки “Асоціація діячів естрадного мистецтва України”. “Дорогі друзі! Щойно отримав радісну новину і хочу з Вами...

Композитор Сергій Андрущак отримав нагороду рішенням секретаріату творчої спілки “Асоціація діячів естрадного мистецтва України”.

“Дорогі друзі! Щойно отримав радісну новину і хочу з Вами нею поділитись. Мені присвоєно почесне звання Заслуженого діяча естрадного мистецтва України”, – про це калушанин повідомив на своїй Facebook-сторінці.

Сергій Андрущак — калуський композитор, який працює з місцевими виконавцями і створив десятки пісень на вірші таких калуських поетів, як Ростислав Михайловський, Оксана Тебешевська, Михайло Надбережний, – пише Калуш Інфо.

Раніше журналіст і виконавиця Марія Мацієвська стала “Заслуженою артисткою естрадного мистецтва України”.

Довідка. Заслужений діяч естрадного мистецтва України — це почесне звання творчої спілки «Асоціація діячів естрадного мистецтва України», яке присвоюється рішенням Секретаріату Спілки. Згідно з положення «Про почесні звання Спілки»(№ 3 від 5.09.2010 р.), це звання присвоюється: режисерам, хормейстерам, балетмейстерам, диригентам, художникам, художнім керівникам естрадних колективів, композиторам, письменникам, драматургам, сценаристам, теоретикам естрадного мистецтва, викладачам навчальних закладів культури і мистецтв.

Звання присвоюються за особисті заслуги громадянам, які працюють у відповідній галузі мистецтва, як правило, не менше десяти років, мають високі творчі досягнення і професійну майстерність. Почесне звання можуть бути присвоєні громадянам України, іноземцям та особам без громадянства. Особи, яких представляють до присвоєння звання, повинні мати вищу або середню спеціальну освіту. Особі, нагороджені почесним званням, носять нагрудний знак з правого боку грудей.

Читайте також: У Франківську на території палацу Потоцьких відбудеться показ фільмів під відкритим небом

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...