Вже 100 богородчанців просто в лікарні отримали свідоцтво про народження дитини

Сьогодні в пологовому відділенні Богородчанської центральної районної лікарні начальник Богородчанського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Гоголь Ірина Миколаївна вручила 100 свідоцтво про...
Сьогодні в пологовому відділенні Богородчанської центральної районної лікарні начальник Богородчанського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Гоголь Ірина Миколаївна вручила 100 свідоцтво про народження.

Одночасно,  батьки новонародженої Іринки, скористалися ще однією послугою Міністерства юстиції України, а саме подали документи про реєстрацію її місця проживання, – пише Бліц-Інфо.

Нагадуємо, щоб скористатися послугами Міністерства юстиції України щодо отримання свідоцтва про народження дитини безпосередньо у закладі охорони здоров’я, необхідно подати наступні документи:

– у разі, якщо батьки дитини перебувають у шлюбі та мають спільне прізвище – для державної реєстрації народження дитини достатньо звернутися одному з батьків, надавши паспорти обох батьків, медичне свідоцтво про народження дитини та оригінал свідоцтва про шлюб;

– у разі, якщо батьки  перебувають у шлюбі, однак  мають різні прізвища – при державній реєстрації  народження дитини необхідно звернутися обом батькам, надавши вищевказані документи;

– у разі, якщо мати дитини не перебуває у шлюбі – при державній реєстрації народження дитини необхідно звернутися матері дитини, надавши  паспорт матері та медичне свідоцтво про народження дитини;

– у разі, якщо батьки дитини не перебувають у шлюбі між собою – для державної реєстрації народження дитини необхідно звернутися обом батькам для заповнення заяви матері та батька дитини про визнання батьківства, надавши паспорт батька та матері та медичне свідоцтво про народження дитини.

Для іноземців додатково необхідно надавати нотаріально завірений переклад на українську мову паспортного документа, свідоцтва про шлюб (у разі видачі його іноземною державою).

Прийом заяв та вручення свідоцтва в закладах охорони здоров’я здійснюється відділами державної реєстрації актів цивільного стану з вівторка по п’ятницю.

За бажанням батьків,  безпосередньо в закладі охорони здоров’я, де відбувалися пологи, можна подати документи для отримання довідки з місця проживання дитини.

Для реєстрації місця проживання новонародженої дитини подаються:

–  письмова заява (додаток 7 до Правил реєстрації місця проживання, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2016№ 207);

–  свідоцтво про народження дитини;

–  квитанція про сплату адміністративного збору;

–  документи, що підтверджують право на проживання в житлі, ордер, свідоцтво про право власності, договір найму(піднайму, оренди), тощо.

Згідно статті 11-1 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» за реєстрацію місця проживання сплачується адміністративний збір у розмірі 0,0085 розміру мінімальної заробітної плати.

Читайте також: “Карпатський легіон”: прикарпатські поліцейські відвідали вихованців літнього табору. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...